En Sıcak Konular

Mahkeme ulaşım zammını durdurdu

19 Aralık 2009 16:55 tsi
İzmir 2. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 1 Haziran tarihi itibariyle aldığı toplu ulaşıma zam yapılması kararı hakkında, “İşlemin hukuka, hakkaniyete, külfetin adil dağıtılması ilkesine ve kamu yar

İzmir Birlikte Başaracağız Platformu üyesi avukat Arif Ali Cangı, düzenlediği basın toplantısında, platformu temsilen kendisinin de aralarında bulunduğu 27 kişinin su ve ulaşım zamlarının iptali için dava açtıklarını anımsattı.    

Cangı, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin, UKOME'nin toplu ulaşıma yüzde 50'ye varan oranlarda zam yapılması kararına ilişkin “yürütmenin durdurulması kararı” aldığını, karar metninin dün akşam ellerine geçtiğini bildirdi.

Davayı açarken, zammın, halkın büyük çoğunluğunu oluşturan yoksulların kentte yaşamasını olanaksız hale getireceğini, bunun Anayasa'nın sosyal devlet ilkesine açıkça aykırılık oluşturduğunu belirttiklerini ifade eden Cangı, “Mahkeme kararı ile itirazımızda haklı olduğumuz ortaya çıktı. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesinin kamu kurumu gibi değil, ticarethane gibi yönetildiği de kanıtlanmıştır” dedi.

Kararı, pazartesi günü belediyeye ulaştıracaklarını belirten Cangı, şöyle devam etti:
“Yürütmeyi durdurma kararının hemen uygulanmasını, toplu taşımada 1 Haziran tarihinden önceki tarifeye dönülmesini istiyoruz. Mahkeme kararının uygulanmaması ya da gecikmeli uygulanması halinde hukuksal ve cezai sorumlu olacakları konusunda Büyükşehir Belediyesi yetkililerini uyarıyoruz. Başlattığımız mücadeleyi zamlar geri alınıncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

Cangı, bir soru üzerine, ellerinde kent kart dolum fişi bulunan vatandaşların, zammın yapıldığı tarihten itibaren ödedikleri ücretin, zamlı kısmını geri istemek için başvuruda bulunabileceklerini, bununla ilgili çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ise gerekçeli kararı görmeden bu konuda açıklama yapmak istemediğini söylediği öğrenildi.



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,424 µs