En Sıcak Konular

'Büyükanıt da yargılansın'

19 Aralık 2009 17:24 tsi
'Büyükanıt da yargılansın' CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Haberturk'te Basın Kulübü'ne konuk olan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Büyükanıt'ı niye yargılamıyorsunuz. Çifte standart uygulanıyor. Herkes içeride onlar dışarıda" dedi.


İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri:

ONUR ÖYMEN ve DERSİM

"Sayın Öymen'in açıklamaları kamuoyu tarafından farklı algılandı. Öymen diyor ki: "Devlet hiçbir dönem kendisine karşı ayaklananlarla pazarlık etmedi. O dönem de (Analar ağlamadı mı?) diye soruyor. Bu olgu, o coğrafyada yaşayıp o anıları dinleyen pek çok insanın kabuk bağlayan yarasını kanattı. Aslında söyledikleri doğruydu. Bu olayı alıp da bugüne getirmek doğru değil. O dönemde yapılanlarla bu dönem yapılanlar aynı olsun diye de söyleyemezsiniz. Dünya uygarlaştı. Şiddeti bastırmak orantısız güçle olmamalı. Yanlışlık burdan başlamıştı. Onur Bey'in o bölgedeki insanları rencide etmek gibi bir amacı yoktu.

Benim (Gereğini yapmalı) sözlerimi bazıları istifa olarak algıladı. Bu olayı çok açık ve net açıklamalıydı ya da özür dilemeliydi. 2 defa da özür diledi. Sayın Onur Öymen de Dersim gerçeğini öğrendi. Dersim olayları son derece acımasız olaylar. Siyasal tarihimizde yeri ve zamanı geldiğinde eleştirmemiz gereken bir uygulamadır. "

AÇILIM SÜRECİ, TERÖR, KÜRT SORUNU

"Açılım konusunda AKP'nin hala ne söylediğini anlamış değiliz. Terör elbette sadece silahlı kuvvetlerle çözülemez. Bütüncül bir politikayla yaklaşmak lazım. Hiçbir zaman şiddetle bir olayın çözülemeyeceğini biz de biliyoruz. Ama şiddeti yaratan terör örgütü. Terör örgütü teslim olsun, sonra konuşulım.

Hükümet öyle yüksek bir beklenti yarattı ki... Bu konu dağdakilerle görüşülmüş, Amerikalar'da görüşülmüş, bir yol haritası belirlenmiş. Kendilerine göre İçişleri Bakanı bir açıklama yaptı. Ama entellektüellerin, sokaktaki insanın çözümü farklı. Sağlıjklı ve tutarlı bir çalışma yapılıp, kamuoyuna yansımadan liderler arasında tartışılsaydı daha faydalı olurdu. "

ERGENEKON ve DARBE İDDİALARI

"Askeri darbelere karşıyız. Ergenekon bizim bildiğimiz bir darbe davasının çok ötesinde bir organizasyon. Farklı insanların, bir araya gelmemiş insanların aynı pota içine konulmasına karşıyız. Hukuksa çıkar yargılanır. Ancak muhalif isimlere, aydınlara karşı bir hareket şeklinde olmaz. Dava siyasallaştı. Benim telefonlarım dinlendi, suç duyurusunda bulundum,kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verildi. Benim dinlenmem mahkeme kararı olmaksızın yapılmış, Ergenekon dosyasında var.

27 Nisan Muhtırasını da yayımlayan Büyükanıt'a emekli olduktan sonra zırhlı araç verildi. Büyükanıt'ı niye yargılamıyorsunuz! Çifte standart uygulanıyor. Herkes içeride onlar dışarıda. Varsa bir şey oturur adam gibi yargılarsınız.

DTP darbe dönemleri araştırılsın dedi. CHP olarak biz 'evet' dedik. AKP 'hayır' dedi. Darbeye karşıysanız, Meclis'e getirelim. "

'MÜSLÜMANIM' DEMEM BİLE HATA

Kılıçdaroğlu, DTP'nin kapatılması ile ilgili olarak "Gerekçeli karar açıklanmadan bir şey söylemek doğru değil. Şu anda alınan bir karar var ama işin özü nedir bilmiyoruz." dedi.

Bir izleyicinin "Alevi misiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ben Müslümanım, ama Müslümanım demem bile hata. Hepimiz insanız. Benim kendi anne ve babamı seçme hakkım yok. İnancımı aileden alıyorum. Bunlar siyasetin alanı değil. Toplumun yaşadığı sorunlar var, siyaset bunlarla ilgilenmeli." yanıtını verdi.

"CHP Baykal'a mahkum mu?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, CHP'nin kimseye mahkum olmadığını, kendisini de liderlik gibi bir hedefinin olmadığını söyledi



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,782 µs