En Sıcak Konular

Kafes'e Perinçek ve Eruygur soktu

23 Aralık 2009 11:05 tsi
Kafes'e Perinçek ve Eruygur soktu Star Gazetesi'nde bugün yayınlanan haberede İkinci kez tutuklama kararı çıkınca intihar eden Yarbay Tatar'ın, birliğinde Eruygur ve Perinçek'le toplantılar düzenlediği, Kafes Planı'nın organizasyon ekibi listesinde yer aldığı iddia edildi

Amirallere suikast soruşturması kapsamında hakkında ikinci kez ‘örgüt üyeliği' ve CMK 100. maddesi uyarınca ‘kuvvetli suç şüphesi' ile tutuklama kararı çıkınca intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın Ergenekon bağlantıları ortaya çıkmaya başladı. Star, Tatar'ı tutuklatan bazı iddialara ulaştı.

FİŞLEME DOSYALARININ DAĞITIMINI YAPTI

Edinilen bilgiye göre, Tatar'ın adı daha önce tutuklanan teğmen Tarık Ayabakan'a ait Amirallere Suikast Planı'nın da yer aldığı flash bellekteki bazı belgelerde geçiyordu. Birçok askeri personele yönelik ‘fişleme' belgelerinin altında Yarbay Tatar'ın adının yer aldığı ve ‘'2008-2009 SONUÇ RAPORU'' adlı belgenin altında ‘'DAĞITIM: YRB.ALİ TATAR'' ifadesinin bulunduğu kaydedildi.

DENİZ KUVVETLERİ'NİN KARARGAH EVLERİ

Aynı flash bellekte, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içinde ‘'Karargah Evleri'' yapılanmasına benzer bir yapılanmaya gidildiğine yönelik belgelerin de ele geçtiği bildirildi. İP güdümündeki ‘Karargah Evleri' yapılanmasıyla da bağlantısı olduğu iddia edilen Yarbay Tatar'ın, Hava Kuvvetleri'ndeki yapılanmanın Deniz Kuvvetleri'nde de aynen hayata geçirilmesinden sorumlu olduğu iddia edildi.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERLE TOPLANTI

Ali Tatar'ın tutuklanmasına neden olan belgeler arasında ‘'TOPLANTI KARARLARI-MAYIS'' ve ‘'ERUYGUR'' adlı dökümanlar da var. Bu toplantının Beylerbeyi'ndeki Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'nda ‘Ergenekon üst yöneticisi' olmakla suçlanan Şener Eruygur ve Doğu Perinçek'in katılımıyla yapıldığı belirlendi. İddiaya göre, bu toplantıda Tatar 'Köprü personel' olarak görevlendirildi.

KAFES'İN ORGANİZASYON EKİBİNDE

Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Bektaş'a ait bir film CD'si içinde özel programla gizlenmiş Kafes Planı bulunmuştu. Aynı klasör içinden çıkan ‘'GÜNDEMLERİM 2'' adlı dosyada ‘'Organizede yer alacak arkadaşlarımız'' adlı listede Tatar'ın da adının yer aldığı belirlendi. Ergenekon sanığı Ünal İnanç'tan çıkan ‘'Takip edilip gerekli yerlere iletilecek liste'' adlı belgede Tatar'ın adı, telefonu ve bazı nüfus bilgileri çıktı.

İntiharı polisten gizlendi

Yarbay Ali Tatar'ın intiharının polise bildirilmediği öğrenildi. Normal şartlarda adi suçlara giren intihar olayının ilçe polisine de bildirilmesi gerekirken polise böyle bir bildirim de yapılmadığı anlaşıldı. Tatar'ın intiharıyla ilgili bütün işlemlerin askeri savcılık tarafından yürütüldüğü öğrenildi. soruşturma sürecinde polisle hiç karşı karşıya gelmediği, tebligatını inzbatların yaptığı açıklandı.

STAR 



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,257 µs