En Sıcak Konular

'Mühür şimdi halkın elinde'

7 Mayıs 2010 08:32 tsi
'Mühür şimdi halkın elinde' Başbakan Erdoğan, anayasa değişikliği görüşmelerinden mal varlığı tartışmalarına kadar birçok konuya açıklık getirdi.

Anayasa değişikliği paketinin 2. tur görüşmeleri sonrası Meclis'in bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı. Muhalefetin, görüşmeler esnasında yeterince söz alamamaktan yakındığını hatırlatan Başbakan, "Git milletin karşısında istediğin kadar konuş. Kararı millet versin. Gel meydanda anlat.'' dedi. Erdoğan, kabul edilmeyen parti kapatmayla ilgili madde konusunda ise "8. maddede olan olmuştur. O maddeye oy vermeyenler düşünsün." açıklamasını yaptı. CHP'nin gündeme taşıdığı mal varlığı tartışmalarına da değinen Başbakan, kendisinin bu konuda şeffaf olduğunu belirterek, aynı tavrı Deniz Baykal'dan da beklediğini ifade etti.

Referandum için kampanya hazırlıklarına başladık

Anayasa paketinin Meclis'ten geçmesinin ardından referandum hazırlıkları da başladı. Başbakan Erdoğan, kampanya hazırlıklarına başladıklarını açıklarken Türkiye'yi turlayacaklarını bildirdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, anayasa paketinin Meclis'ten geçmesinin ardından referandum kampanyasını başlatacaklarını bildirdi. Türkiye'yi turlayarak değişikliği halka anlatacaklarının işaretini veren Erdoğan, kampanya hazırlıklarına başladıklarını açıkladı. Muhalefet partilerinin millete gitmekten korktuğunu savunan Erdoğan, "Burada bu kadar madem kabiliyetlisiniz, bu kadar kürsüleri bırakmıyorsunuz. 'Bana az söz verdiniz' diyorsunuz. Git milletin karşısında istediğin kadar konuş. Kararı, millet versin. Gel meydanda anlat.'' diye seslendi.

Dün anayasa maratonunun final görüşmeleri öncesinde sürpriz bir şekilde AK Parti grubunu toplayan Erdoğan, basına kapalı bir görüşme yaptı. Ardından TBMM bahçesinde bir grup gazeteciyle sohbet etti. Meclis'te kavgalara neden olan mal varlığı tartışmasını değerlendiren Başbakan, asılsız haberi Meclis gündemine taşıyan CHP'yi eleştirdi. Kendisi ve eşinin mal varlığının internet sitesinde yer aldığını belirterek, "Ben her yönüyle şeffaf bir liderim. Eğer dürüst ve namusluysalar, aynı şekilde onlar da kendi liderlerine söylesinler, siteye bütün mal varlıklarını eşleriyle birlikte koysunlar." çağrısında bulundu.

Meclis'te kabul edilmeyen parti kapatma maddesiyle ilgili soruları da cevaplayan Başbakan Erdoğan, "8. maddede olan olmuştur. O maddeye oy vermeyenler düşünsün." ifadelerini kullandı. AK Parti'ye açılan kapatma davasının en önemli gerekçelerinden birisi olan Danıştay saldırısıyla ilgili ortaya çıkan gerçekler olayın karanlık bir provokasyon olduğunu ortaya koymuştu. AK Parti'nin de bu gerçekler ışığında Anayasa Mahkemesi'ne gidebileceği konuşuluyordu. Erdoğan, bu konudaki soruya, "Yok, yok o hukuken olmuyor. Arkadaşlar çalıştı, olmuyor." cevabını verdi.

Başbakan, İstanbul'a yapılacak 3. köprüyü yargıya götürmeye hazırlanan CHP'yi ağır bir dille eleştirdi. CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ni 'Anamuhalefet Mahkemesi' haline getirdiği görüşünü tekrarlayan Erdoğan, "Bu komünist, solcu zihniyetin bu ülkede bir tek eseri yoktur. 1. köprüye, 2. köprüye bunlar karşı çıktı. Şimdi de 3. köprüye karşı çıkıyorlar. Aynı şekilde raylı sisteme karşı çıktılar. Raylı sistemde 4 yıl kaybetmemize neden oldular. Yazıktır, günahtır... Bunlardan kim istifade edecek? Halkım istifade edecek. Yani insandan daha önemli bir şey var mı?" tepkisini gösterdi.

ŞENOL GÜNEŞ'LE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan'ın gazetecilerle sohbetinde Trab-zonspor'un Fenerbahçe'yi yenerek kazandığı Ziraat Türkiye Kupası final maçı da gündeme geldi. Maçı izlediğini ifade eden Erdoğan, torunu Ahmet Akif'in Trabzonsporlu olduğunu söyledi. Torununun maçın ardından kendisini arayarak galibiyet sevincini paylaştığını ama araya giren annesinin, "Deden Fenerbahçeli" diye hatırlattığını anlatan Erdoğan, bunun üzerine torununun "Hayır, dedem Trabzonsporlu" diye itiraz ettiğini aktardı.

Meclis bahçesinde spor sohbeti sürerken sürpriz bir görüşme de oldu. Başbakan'ın yanında oturan spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın cep telefonu çaldı. Şenol Güneş'in aradığını söyleyen Özak, telefonu Erdoğan'a uzattı. Güneş'i tekrar kutlayan Erdoğan, "Çok iyi pres yaptınız. İlk golü yemenize rağmen oyun disiplinini bırakmadınız. 3 güzel gol oldu." sözleriyle deneyimli teknik adama övgüler yağdırdı.

Bursa'nın şampiyonluğuna FB kadar sevinirim

Erdoğan, Süper Lig'deki şampiyonluk mücadelesini de yorumladı. Bursaspor'un matematik olarak şanslı olduğunu ifade eden Erdoğan, Yeşil-Beyazlı takımın şampiyon olması halinde en az Fenerbahçe'nin olması kadar sevineceğini dile getirdi. Başbakan, Beşiktaşlı olan eşi Emine Hanım dışında evde herkesin Fenerbahçeli olduğunu ifade etti. "Bizi birbirimize vurdurmazsınız herhalde." diyerek de gazetecilere takıldı.

Anayasa değişikliğine evet diyenlerin adı tarihe yazılacak

Sürpriz bir şekilde AK Parti Grubu'nu toplayan Başbakan Erdoğan, önemli mesajlar verdi. "Bugün tarih yazma günü. Allah sizden razı olsun. Tarihe isimleriniz yazılacak. 6 Mayıs günü demokrasi bayramı olacak." dedi. Herkesin hür iradesiyle oyunu kullanacağını söyleyen Başbakan, verilecek oy ile kimin sevineceğinin, kimin de üzüleceğinin bilinmesini istedi. CHP, MHP ve BDP'nin üçlü bir grup oluşturduğunu savunan Erdoğan, 'Ruh üçüzü oldular.' ifadesini kullandı.

Cihan



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,733 µs