En Sıcak Konular

Meclis araştırdı, televizyon dizileri boşanmaları artırıyor

7 Mayıs 2010 13:44 tsi
Meclis araştırdı, televizyon dizileri boşanmaları artırıyor Konya İl Genel Meclisi Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu, ildeki boşanmaları masaya yatırdı.

Komisyonun aile mahkemelerinden aldığı bilgilere göre boşanmaların en temel sebepleri arasında televizyon dizileri, abartılı düğün masrafları, ailelerin çiftlerin günlük hayatlarına müdahalesi ve eğitimsizlik yer alıyor.

Konya İl Genel Meclisi, 2010 yılı Mayıs ayı toplantılarının dördüncü birleşimini gerçekleştirdi. Komisyon raporlarının görüşülmeye devam edildiği toplantıya Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu'nun boşanmalara yönelik hazırladığı rapor damgasını vurdu. İl Genel Meclisi Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Leyla Erdal, bazen bir eşarbın markasının bile boşanmaya neden olabildiğini açıkladı. Konya'da Aile mahkemeleri ile görüştüklerini belirten Erdal, 2009 yılında 2 bin 757 boşanma davasının açıldığını, bu davaların bin 932'sinin karara bağlandığını dile getirdi. Başkan Erdal, ".Problemler evlilik öncesinde mihr ve hediyeleşme gibi sebeplerle başlıyor. Bu tartışmalar evliliğin ilk yıllarında boşanmaya varacak sıkıntılara sebep olabiliyor. Abartılı düğün masrafları, sonrasında meydana gelen ekonomik sıkıntılar, ailelerin çiftlerin günlük hayatlarını yaşamaya izin vermemeleri-aile müdahaleleri, tarafların birbirini yeteri kadar tanıyamamaları, aile içi iletişimsizlik ve eşlerin birbirine zarar vermeleri ve cinsel bilgisizlikten kaynaklanan sıkıntıların da boşanmalarda önemli etkisi olduğunu tespit ettik" dedi.

Kadın-Erkek eşitliği komisyonu televizyonlarda yayınlanan dizilerin boşanmaları tetiklediğini ortaya çıkardı. Meclis üyelerine bilgi veren Leyla Erdal, açıklamalarını şöyle sürdürdü, "TV dizilerinden yanlış etkilenmeler, evlenecek kişilere ailelerin onay vermemesi, ailelerinden habersiz nikâh kıymak boşanmalarda önemli bir yer tutuyor. Boşanmalarda annelerin eğitiminin çok önemli olduğu görülmektedir. Bu nedenle aile içi eğitimlere önem verilmeli."

Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi ise, meclis olarak boşanmaların önüne geçmek için her türlü sosyal önlemi alacaklarını açıkladı. Aile içi sorunların ve boşanmaların en aza indirilmesi için değişik kesimlerle iş birliği yaptıklarını vurgulayan Başkan Selvi, "Konya'da yaşanan boşanma vakalarının yüzde 98'inin şiddetli geçimsizlik, yüzde 2'sinin ise zina ve terk nedeniyle gerçekleşiyor. Meclis olarak anne-baba eğitimine büyük önem veriyoruz. Ayrıca müftülük bünyesinde kurulan Aile İrşad ve Rehberlik Büroları'nda da ele alınarak çözüm aranıyor. Yerel yönetimlerin bu sorunlara ilişkin aile okulları, boşanmış ailelerde anne ve çocuklara yönelik eğitim, rehberlik ve psikolojik destek programları da devam ediyor." dedi.



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs