En Sıcak Konular

Yasalar ‘10 Emir’e göre düzenlensin

12 Mayıs 2010 10:01 tsi
Yasalar ‘10 Emir’e göre düzenlensin ABD’de önceki yıl kasım ayında düzenlenen ve Barack Obama’nın kazandığı başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, açıklamalarıyla gündem yaratmayı sürdürüyor

2012’de düzenlenecek başkanlık seçimlerinde adı Cumhuriyetçilerin olası başkan adayları arasında gösterilen Sarah Palin, son olarak Fox News televizyon kanalında katıldığı bir programda yeni Amerikan yasalarının İncil ve 10 Emir’e göre hazırlanmasını istedi.

Fox News’tan Bill O’Reilly’nin sorularını yanıtlayan Palin, 1950’lerden bu yana her yıl mayıs ayının ilk perşembe günü düzenlenen “Ulusal Dua Günü”ne yönelik eleştirileri kınadıktan sonra Yahudi-Hıristiyan inançlarının Amerikan yasalarının temelini oluşturduğunu, gelecekte yeni yasaların da bu inaçlar rehberliğinde hazırlanması gerektiğini söyledi.

Sarah Palin, “Ulusal Dua Günü”ne yönelik saldırıların, bazı insanların “Amerika’yı kökten dönüştürme” ve “Hıristiyan ulusu ruhani köklerinden uzaklaştırarak tarihi yeniden yazma” çabalarının bir kanıtı olduğunu öne sürdü.

Palin programda Amerikalılara şu tavsiyede bulundu: “(ABD’yi) kurucularımız ve kurucu belgelerimiz ne anlama geliyor. Çok açık. Yasalarımızı İncil ve 10 Emir’e göre hazırlayabiliriz.”
1952’de ABD Kongresi tarafından ilan edilen Ulusal Dua Günü’nde ülke çapında ayinler düzenleniyor, vatandaşlar kendilerini dua ve meditasyona veriyor.

Ancak ABD’nin artık çok dinli ve kültürlü yapısına dikkat çeken birçok kişi, Hıristiyan kökeninden yola çıkarak bu günü eleştiriyor.

Milliyet



Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,552 µs