En Sıcak Konular

Protesto için Bursa'dan çok sayıda vatandaş İstanbul'a gidiyor

31 Mayıs 2010 10:53 tsi
İsrail askerlerinin ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' gemilerine yaptığı saldırının ardından, Bursalı vatandaşlar İsrail'i protesto etmek üzere İstanbul'a gidiyor.

İsrail askerlerinin ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemilere yaptığı saldırıya tepkiler artarak devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere yurdun dört bir yanından olaya tepkiler gelirken, birçok ilde protesto gösterileri düzenleniyor. Bu kapsamda Bursa'dan da otobüsler dolusu vatandaş, İsrail Başkonsolosu önünde protesto gösterisine katılmak üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH)'nın organizasyonunda İstanbul'a doğru yola çıktı. Gemilerde bulunan 11 Bursalı vatandaşın ailelerinin İHH Bursa Şubesi önündeki endişeli bekleyişleri de devam ediyor.

İsrail'in yardım gemilerine saldırdığı yönündeki haberin duyulması üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren Ördekli Kültür Merkezi önünde toplanan vatandaşlar, otobüslerle İstanbul'a gitmek için yola çıktı. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi'nden Celil Uysal, yolculuk öncesi yaptığı değerlendirmede, 'terörist İsrail'i protesto etmek için İstanbul'a gittiklerini belirterek, "Otobüslerle İsrail Başkonsolosluğu'nda İsrail'i protesto etmek için İstanbul'a gidiyoruz. Şu ana kadar iki otobüs gitti, biri ise dolmak üzere, vatandaşlar geldikçe otobüs tutarak göndereceğiz." dedi.

Vatandaşları İstanbul'a uğurlamak için Ördekli Kültür Merkezi önüne gelen Saadet Partisi (SP) Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış ise İsrail'i kınayarak, "İsrail uluslararası hukuku ayaklar altına almıştır. Bu zamana kadar terörle savaştığını iddia ediyordu ama görüldü ki terörle değil, insanlıkla savaşıyor. Bununla korsan bir devlet olduğunu gösteriyor. Başta hükümetimiz olmak üzere bütün uluslararası kamuoyu olaya el atmalıdır." dedi.

İstanbul'a gitmek için otobüslere binen vatandaşlar ise İsrail'i protesto etmek için gittiklerini belirterek, İsrail'i kınadılar.


"YARDIM GEMİSİNDEKİ BURSALILAR"

Yardım konvoyundaki gemilerde 8'i Bursa'dan 3'ü İnegöl'den olmak üzere 1'i kadın 11 Bursalı yer alıyordu.Yardım konvoyunda bulunan Bursalı vatandaşların isimleri şöyle: "İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, İnegöl Şube Başkanı İlyas Sağlam ile Varol Yılmaz, Fikret Bayram, İdris Şimşek, İsmail Hakkı Vehapoğlu, Ömer Yüce, Mükerrem Tetik, Ali Osman Ceylan, Hasan Köroğlu ve Abdullah Arslan."
 
cihan




Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs