En Sıcak Konular

SP'den hükümete çağrı

23 Temmuz 2010 12:00 tsi
Saadet Partisi (SP) Nevşehir İl Başkanı Miktat Şahin, hükümeti, artan terör olaylarına karşı gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

Gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere il binasında basın toplantısı düzenleyen Şahin, Türkiye'nin en önemli gündem maddesini terörün oluşturmaya devam ettiğini belirterek, bunun önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Hanönü mevkiinde bulunan birliğe saldıran teröristlerin 7 askerimizi şehit ettiğini hatırlatan Şahin, hükümetin artık terör belasını yok edecek tedbirleri alması gerektiği uyarısında bulundu.

Basın açıklamasında demokratik açılım konusuna da değinen Şahin, 6 ay sonunda açılımın fiyaskoya doğru gittiğini savundu.

Saadet Partisi olarak hükümete terör ve demokratik açılım konularında öneriler içeren yazılı dosya sunduklarını belirten Şahin, "Ancak üzülerek belirteyim ki bizlerin fikirlerinden yararlanılmadı. Hükümet kendi bildiği yolda gitti. Sonuç ortadadır. Her gün terör olayları artarak devam etmektedir. Buna bir an önce dur denilmesi gerekmektedir. Ateş düştüğü yeri yakar. Şehit ateşi bizi yaktığından kat be kat fazlasıyla aileleri yakmaktadır. Son saldırıda Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Mahmatlar beldesinden Piyade Uzman Onbaşı Turgay Yılmaz da hayatını kaybetmiştir. Acılı ailesine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Bu acıların son bulması için gerekeni yapması için hükümete bir daha çağrıda bulunuyorum." diye konuştu.

Demokratik açılımın başladığının ilan edildiği tarihten bu yana 6 ay geçtiğini vurgulayan Şahin, "Bu zaman içerisinde maalesef açılımın içerisi doldurulamadı. Saadet Partisi olarak açılımın başarılı olması için yapılan çalışmalara destek olduk. Görüşlerimizi ve önerilerimizi içeren bir çalışmayı da dosya halinde hükümete ilettik. Maalesef aynı terörde olduğu gibi demokratik açılım konusundaki görüş ve önerilerimizi de hükümet dikkate almadı. Sonuçta içini dolduramadı. Habur Sınır Kapısı'nında büyük bir şovla girenler birkaç gün önce geldikleri Mahmur kampına dönerek açılıma büyük bir darbe vurdu. Böylece demokratik açılım fiyasko ile sonuçlandı." dedi.

 cihan



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,684 µs