En Sıcak Konular

Moskova'da rekor sıcaklar

23 Temmuz 2010 12:40 tsi
Rusya’nın başkenti Moskova son 130 yılın en uzun süreli sıcak günlerini yaşarken, sıcaktan bunalan başkentliler serinlemek için kent merkezindeki süs havuzlarına ve Moskova Nehri kenarındaki plajlara hücum ediyor.

Kremlin Sarayının önündeki süs havuzları da serinlemek isteyen Moskovalılarla dolarken, kent merkezindeki Zafer Parkında büyük süs havuzları da Moskovalıların en gözde havuzu haline gelmiş durumda. Çocuklarıyla parka gelen Moskovalılar, saatlerce fıskiyelerden akan suyun altında serinlemeye çalışıyor.

Rusya meteoroloji servisinden yapılan açılamada, bunaltıcı sıcakların gelecek hafta da devam edeceği belirtilerek, hava sıcaklığının gelecek hafta bazı yerlerde artış bile göstereceği kaydedildi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7-9 derece üzerinde olduğu belirtilen açıklamada, Moskova, Vladimir, Rizan, Tula, Lipetsk, Tambov ve Varonej bölgelerindeki sıcaklığın 39 dereceye kadar yükselmesinin beklendiği vurgulandı.

Başkent Moskova’da hava sıcaklığının bugün 32-37 derece arasında olması beklenirken, hafta sonunda ise sıcaklığın 39 dereceye kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Rus haber ajansı RİA Novosti, Ulusal Yönetim Merkezi verilerine dayanarak verdiği haberde, temmuz ayında ülke genelinde 788 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Hava sıcaklığının ülke genelinde rekor düzeye yükseldiği geçen pazartesi günü 71 kişinin boğularak öldüğünü ifade eden yetkililer, boğulmaların çoğuna aşırı alkol aldıktan sonra yüzmenin neden olduğunu kaydetmişlerdi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından bir yetkili de yaptığı açıklamada, sadece geçen hafta ülke genelinde 289 kişinin su kazaları yüzünden hayatını kaybettiğini belirterek, "Yüzme sezonu açıldığından beri 2 bin 500 kişiden fazla kişi hayatını kaybetti. Sadece haziran ayında hayatını kaybeden kişi sayısı 1244" ifadesini kullanmıştı.



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs