En Sıcak Konular

İngiliz ırkçı lider saraya alınmadı

23 Temmuz 2010 14:22 tsi
İngiltere'de aşırı sağcı İngiliz Ulusal Partisi (BNP) lideri Nick Griffin’in, Kraliçe II.Elizabeth’in Buckingham Sarayı’nda düzenlediği ‘bahçe partisi’ne davetli olmasına rağmen alınmadı.

Buckingham Sarayı’nda dün düzenlenen ‘bahçe partisi’nin davetlileri arasında bulunan sağcı İngiliz Ulusal Partisi (BNP) lideri Nick Griffin, davetiyesi olmasına karşın Buckingham Sarayına alınmamasına tepki gösterdi.

Buckingham Sarayı da konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Griffin davet edilmesini, basın aracılığıyla siyasi amaçlarla kullandı” denildi.

TANINDIĞINI VE ÖNEMSENDİĞİNİ SANDI

Griffin’in internetteki kişisel sayfasında ‘Bu davetin sonunda BNP’nin tanındığı ve önemsendiği anlamına geldiğini’ yazması üzerine Buckingham Sarayı’nın daveti geri çekme kararı aldığı öğrenildi.

Kraliçe’nin davetlileri arasında Griffin’e yakınlığıyla bilinen BNP üyesi ve yöneticisi Andrew Brons da vardı. Brons, diğer davetli arasında dakikalarca kuyrukta bekledi ve sırası gelince davetiyesini göstererek saraya girmek istedi.

Saray ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, Brons’un saraya girmesine izin verdi. Diğer yandan, BNP lideri Nick Griffin’in sarayın davetlileri arasında bulunduğunu öğrenen anti-faşist ‘Unite Against Fascism’ üyesi bir grup, Buckingham Sarayı önünde protesto gösterisi düzenledi.

Gösteri sırasında ‘Nazi BNP’yi durdurun’, ‘Irkçılığa hayır’, ‘Faşisme hayır’ sloganları atan grup, BNP üyelerinin saraya alınmamasını istedi.

BNP SEÇİMLERİ KAYBETTİ

BNP’nin genel başkanlığını 1999 yılından beri yürüten ırkçı görüşleriyle bilinen 51 yaşındaki Griffin, geçen Mayıs ayında yapılan genel seçimde aday olduğu Barking bölgesinden milletvekili seçilemedi. Aynı yıl Avrupa Parlamentosu seçimlerini kazanan Griffin, Kuzey Batı İngiltere’den parlamentonun üyesi olmuştu.



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,277 µs