En Sıcak Konular

İlk yorum Çetin Doğan'dan

23 Temmuz 2010 19:22 tsi
İlk yorum Çetin Doğan'dan İstanbul 10. "Ağır Ceza Mahkemesi" Balyoz Darbe Planı Davası kapsamında 102 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı. İlk yorum Çetin Doğan'dan geldi...

İddianamenin bir numaralı şüphelisi olarak gösterildiği Çetin Doğan, ''Bir kara lekedir. Hukuk cinayetidir. Bize bu lekeyi atanlar cezasını çekecektir'' dedi.

"HANGİ DOSYA EKLENDİ DE BU KARAR VERİLDİ"

Çetin Doğan’ın avukatı Cemal Ülgen karar hakkında CNN Türk’e konuştu. Ülgen, “Çetin Doğan daha önce iki defa tutuklandı. Daha önce verilmiş olan tahliye kararından sonra dosyada olmayan ve dosyaya giren bilgi olmadığına göre mahkemenin tutuklama kararı vermesi hukuksuzdur. Bu kararla hukuk kırıntılarının sonu gelmiştir. Böylesine içi boş bir karar düşünülemez. Hangi dosya, dosyaya girdi de daha önce tahliye olan yüzlerce kişi hakkında tutuklanmasına karar veriyorsunuz.  Öncelikle bir üst mahkemeye itiraz edeceğiz. 102 kişiyi tutukluyorsunuz ve 4-5 ay sonrasına duruşma koyuyorsunuz. Bunun neresi adalet” dedi.

İDDİANAMEYE GÖRE BİR NUMARA ÇETİN DOĞAN

968 sayfalık iddianame ile 183 klasörden oluşan eklerine göre 196 kişi arasında bir numaralı şüpheli eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan. İkinci sırada eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, üçüncü sırada eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve dördüncü sırada Orgeneral Ergin Saygun bulunuyor. İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek de şüpheliler arasında bulunuyor. 

İDDİANAMEDEN

 * Balyoz yapılanmasının, askeri bir müdahale için öncelikle ülkeyi kaos ve kargaşa ortamına çekerek ortamı şekillendirmeyi planladığı, bu amaçla ‘Oraj’, ‘Suga’, ‘Çarşaf’ ve ‘Sakal’ eylem planlarını hazırladığı görülmektedir.

* Eldeki mevcut delillere göre, dönemin Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının dahil olmadıkları anlaşılmıştır.

* Şüpheliler ordu bünyesindeki askeri hiyerarşi dışında bu amaçla bir yapılanma oluşturmuşlardır.

* Kurulan bu suç örgütünün darbe yaparak hükümeti yıkmaya yönelik, öncelikle Balyoz Güvenlik Harekat Planı adı altında çok kapsamlı ve ayrıntılı bir plan hazırladığı, hükümet ile işbirliği içerisinde olduğu grupların da tek ferdi kalmayacak şekilde ortadan kaldırılmasının hedeflendiği görülmektedir.

* Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, yapılanmanın lideri olduğu ve ‘Balyoz Harekat Planı’ isimli bir darbe planı hazırladığı kanaatine varıldığı” vurgulandı.

hurriyet



Bu haber 1,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,885 µs