En Sıcak Konular

Şanlıurfa cezaevinde gerginlik

23 Temmuz 2010 20:33 tsi
Şanlıurfa Cezaevi iki gün üst üste gerginlik yaşadı.

Dün bir mahkumun koğuşu değiştirildiği gerekçesi ile kendini yaktığı belirtilirken, Bugün ise başka koğuşa gönderilen iki kişinin tekrar kendi koğuşuna isteyen siyasi mahkûmlar bu talebinin yerine getirilmemesi üzerine cezaevinde yangın çıkardı. 
 
Şanlıurfa Cezaevi'nde ''terör örgütü propagandası'' yapmaktan tutuklu bulunan 2 kişinin, ''istekleri doğrultusunda'' koğuşları değiştirildi. Bunun üzerine aynı suçlardan tutuklu bulunan koğuştaki diğer tutuklular, bu 2 kişinin tekrar geri getirilmesini isteyerek, bir yatağı ateşe verdi. Yangın, cezaevi görevlilerinin müdahalesiyle söndürülerek, tutuklular yatıştırıldı.

Cezaevine gelen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Jandarma Alay Komutanı cezaevi görevlilerinden olaya ilişkin bilgi aldı.

Olaydan sonra makamında basına açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, çıkan gerginliği isyan diye nitelendirmenin yanlış olduğunu savundu. Vali Okutan akşam kendini yakan mahkûm ile bugünkü olayında bağlantısının bulunmadığını ifade etti. Cezaevi çevresinde kuş uçurmayan polis, cezaevi önündeki yolu trafik ve yaya geçişine kapattı.

BDP MİLLETVEKİLİ AYNA'NIN CEZAEVİ GİRİŞİNDE GERGİNLİK ÇIKTI

Bu arada, partisinin bir programı nedeniyle Şanlıurfa'da bulunan Emine Ayna ve beraberindeki bir grup, cezaevindeki gerginlik üzerine toplantılarını yarıda keserek buraya geldi. Ayna ve beraberindekilerin cezaevine girişi sırasında gerginlik yaşandı. Ancak Vali Nuri Okutan'ın devreye girmesi ile vekil ve beraberindekiler giriş yaptı.Ayna, cezaevi çıkışında içeride olayların kontrol altına alındığını söyledi.

Bu sırada tahliyesi edilecek bir mahkûmun yakını, işlemlerinin içerideki eylem için geciktiğini ileri sürerek cezaevi önündeki siyasi mahkûm yakınlarına tepki gösterdi. Bunun üzerine tekrar gerginlik çıktı. Kalabalığın içinden bir kişi küfredenin polis olduğunu söyleyince polislerle kalabalık arasında gerginlik çıktı. Polis, küfredenin polis olmadığını yakınının tahliyesini bekleyen bir vatandaş olduğunu ifade edince gerginlik sona erdi. Cezaevinden tahliye edilecek mahkûm yakını ise polis korumasına alındı. Cezaevi önündeki kalabalık ise zılgıt ve alkış çalarak polisi protesto etti.

Bu arada çıkan yangın itfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınırken yangın ve gerginlikte herhangi bir yaralanma vakasının olmadığı belirtildi.

cihan

 



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs