En Sıcak Konular

Şevket Kazan Yılmaz'a cevap verdi!

3 Şubat 2011 10:32 tsi
Erbakan'ı suçlayan Mesut Yılmaz'a gelen cevap TARİHİ MGK ve o dönemde yaşananları ortaya çıkardı.

Mesut Yılmaz'a, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan'dan sert cevap geldi.

Eski Başbakan ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın bir televizyon kanalında katıldığı programda, Refahyol Hükümeti ve dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'a ilişkin ortaya attığı iddialara ve açıklamalara, dönemin Adalet Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan'dan sert cevap geldi.

Yılmaz'ın 'MGK'da başta Erbakan olmak üzere Refahyol hükümeti o tarihte bu önerilere karşı dik dursaydı...askerler öteye gidemezdi' açıklamasına sert tepki gösteren Kazan, "Kendisi hangi MGK'da dik durdu ki, Erbakan Hocayı dik durmamakla itham ediyor. Kendisi o MGK'nın içinde miydi?" diye konuştu.

 Erbakan imzalamadı.. Kendisi tıpış tıpış imzaladı

MGK'ya getirilen ancak 18 maddelik listeye Erbakan'ın kesinlikle imza atmadığını kaydeden Kazan, "Bu 18 maddenin altındaki imza da, o tarihteki genel sekreterin imzasını taşır. MGK üyelerinin veya bakanların imzasını değil" diye konuştu.

İncelemek üzere hükümete gönderilen 18 maddenin hukukçular tarafından değerlendirildikten sonra hepsine reddiye gönderildiğinin altını çizen Kazan, "Bizim reddettiğimiz o kararları, sonra kendisi tıpış tıpış uyguladı mı uygulamadı mı? Gece yarılarına kadar kanun çıkardı mı çıkarmadı mı? Özellikle İmam Hatip Liseleri konusunda. Bu adam hayatında hiçbir zaman dik duramamıştır. Sadece ağzı laf yapar" dedi.

Eski Başbakan ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın bir televizyon kanalında katıldığı programda, Refahyol Hükümeti ve dönemin Başbakan Necmettin Erbakan'a ilişkin ortaya attığı iddialara ve açıklamalara, dönemin Adalet Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan'dan sert cevap geldi.

Anarefah niye kurulmadı?

İddialara tek tek cevap veren Şevket Kazan, Yılmaz'ın 'Anarefah koalisyonunu kurmaktan Erbakan'ın düşüncelerinden dolayı vazgeçtiklerine' ilişkin açıklamasına, "Vazgeçmesinin nedeni Erbakan Hocanın görüşleri değil. Hükümet kurma görüşmeleri başlamış ve bitme aşamasına gelmiş. Aslında, bunun bir görünen bir de görünmeyen nedeni var. Birincisi, görüşmelerde bakanlıklara bağlı kuruluşların paylaşımında yer alan iki büyük kamu bankasını alma ısrarıdır. İkincisi ise, Genelkurmay'dan Mustafa Kalemli vasıtasıyla gelen 'Sakın ola ki Refah Partisi ile koalisyon kurmayın' talimatıdır" diye cevap verdi.

Kendisi hangi MGK'da dik durdu ki?

Yılmaz'ın 'MGK'da başta Erbakan olmak üzere Refahyol hükümeti o tarihte bu önerilere karşı dik dursaydı...askerler öteye gidemezdi' açıklamasına ise sert tepki gösteren Şevket Kazan, şöyle konuştu:

"Kendisi hangi MGK'da dik durdu ki, Erbakan Hocayı dik durmamakla itham ediyor. Kendisi o MGK'nın içinde miydi? Tam 9 saat devam eden MGK'da, Erbakan Hoca'nın yaptığı 2 saatlik konuşmayı dinledi mi? Erbakan Hoca, o MGK'da Milli Görüşü temsil eden tek siyasi kişiydi. Tek başınaydı. Başka Refahlı bakan yoktu. Diğerlerinin tamamı DYP'li idi. Mesela Turhan Tayan, askerlerle birlikte hareket etmişti. Askerlerin öyle bir hazırlık içinde toplantıya geleceğini biliyordu. Ama önceden bizi haberdar etmedi. Etseydi daha başka türlü olurdu. Ama yine de yapılması gereken en mükemmel direniş orada yapıldı"

28 Şubat içinde kendisi var

Tarihi MGK toplantısından sonra akşamüzeri Erbakan'ın bütün bakanları bir araya topladığını anlatan Şevket Kazan, "Bütün arkadaşlara bunun karşısında mutlaka bir aksiyon yapmamız lazım dedi. Ve değerlendirme yaptık ve buna karşı Meclis'in bir tepki koyması lazım geldiği kanaatine vardık. Demokrasiye ve parlamenter sisteme bir darbe indirilmek isteniyor. Bu nedenle sadece hükümetin değil meclisin de muhatap olduğu bir davranıştır. Başbakan olarak bütün siyasi parti liderlerini ziyaret edip, bu antidemokratik MGK ekine karşı parlamentoda birlikte tavır alınması kararını çıkartalım istedik" diye konuştu.

Meclis'te hemen diğer partileri ziyaret ettiklerini vurgulayan Şevket Kazan, "Ecevit'e gittik, hiç oralı olmadı. Bu sizi ilgilendirir, bizi ilgilendirmez. Bunun muhatabı sizsiniz dedi. Ondan sonra Mesut Yılmaz'a gittik. Aynı tavrı takındı. Destek vermedi. Bu hükümetin başına gelmiş. Ne yaparsa yapsın tavrında. Birleşip parlamentodan, bildiri şeklinde bir karar çıkaramadık. Kimin yüzünden? Mesut Yılmaz'ın yüzünden" dedi. 28 Şubat'ı hazırlayan sürecin içinde Yılmaz ve Ecevit'in kendisinin bulunduğunu ifade eden Şevket Kazan, "En önemli delili de, bizim hükümetimiz görevi devrettikten sonra kendilerinin kurduğu hükümetlerin yapısında ortaya çıkıyor. Hükümeti bir an önce kurabilmek hususunda da, bir takım otellerde çantaların dolaştırıldığından da bahsediliyor" diye konuştu.

BÇG'yi Başbakanlığa getirdi

YIlmaz'ın BÇG ile ilgili açıklamalarını da eleştiren Şevket Kazan, "BÇG, illegal bir kuruluştu. Gelir gelmez, ilk yaptığı iş, bir kararname çıkarmak suretiyle, BÇG'nin kuruluşunu, adeta Başbakanlıkta meydana gelmiş bir kurum haline getirdiler. Ondan sonra Güven Erkaya'yı başına getirdiler. Bu ne biçim dik duruş? Ondan sonra Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun,28 Şubatbin yıl devam edecektir açıklamaları karşısında çıkıp bir tek cümle söyleyebildi mi?" diye konuştu.

Mesut Yılmaz devri bitti

Şevket Kazan, "Mesut Yılmaz'ın devri bitmiştir. Onun yaşında Erbakan Hoca, hayatının en ateşli devirlerini yaşıyordu. Mesele kişilerle olduğu kadar inançlarla ve fikirlerle de ilgilidir. Şu anda Mesut Yılmaz'ın yapacağı tek şey var. O da Meclis'in köşesinde oturmaktır. Her seçimde bağımsız seçilecek ve orada oturacaktır. Çünkü kendisinin bir çevresi ve oyu var. O oy sayesinde bağımsız milletvekili seçilecektir" dedi.

Erbakan Hoca 18 maddeye imza atmadı

MGK Genel Sekreterliği'nin toplantıda ele alınacak konulardan üyeleri önceden bildirmesi gerektiğinin de altını çizen Şevket Kazan, "Ama Genel sekreter bizi bilgilendirmedi. O nedenle Erbakan Hoca'nın birinci teklifi, MGK Genel Sekreterliğinin hukukçuları vardır. Laikliğe aykırı olup olmadığını biz değil hukukçular tartışmalıdır. Anayasa'ya uymayanları çıkarıp, uyanları getirmelidir. Ondan sonra müzakere etmeliyiz dedi. Başbakanlıkta, hukuk kadrolarının zengin olduğu söylenince, o 18 maddeyi ek haline getirdiler. MGK kararına eklediler. Hükümete gönderdiler ki, bu inceleme yapılsın diye. Bu 18 maddenin altındaki imza da, o tarihteki genel sekreterin imzasını taşır. MGK üyelerinin veya bakanların imzasını değil" dedi. Erbakan'ın kesinlikle o 18 maddeye imza atmadığını vurgulayan Şevket Kazan, "Biz onu tavsiye kararı olarak imzalamadık. Tavsiye kararı olsaydı, Hocanın imzaladığı metinde olurdu" diye konuştu




Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,937 µs