En Sıcak Konular

Ankara'da torba yasa gerginliği!

3 Şubat 2011 13:26 tsi
İzmirli Belediye İşçileri Torba Yasa'yı protesto etmek için 40 otobüsle Ankara'ya hareket etti

Kurtuluş Parkı yanında yer alan Ziya Gökalp caddesinde bir araya gelen eylemciler polisin "eylemi sonlandırın" uyarısıyla karşılaştı. Anons yapan emniyet kuvvetleri eylemcilerin yaptığı eylemin yasa dışı oldu ve bu eyleme kesinlikle izin vermeyecekleri vurguladı.

 

Torba Yasa Tasarını protesto etmek için Meclis'e yürümek isteyen gruba polis engel oldu. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, emniyet yetkililerinden yolu açmasını isteyerek, "Sen kimsin benim yolumu kesiyorsun, ben senin vekilinim burada geçeceğim" dedi. Protestocu grup polisin 'eyleminiz yasa dışıdır dağılın' uyarısına rağmen Meclise yürümekte kararlı olduğu dikkat çekti. Polis eylemcilerin toplandığı Ziya Gökalp Caddesinin tüm giriş ve çıkışlarını kapattı. Eylemcilerin Meclise gitmek için kullanacağı Meşrutiyet Caddesi güzergahında da barikat kuran polis, eylemcilerin geçişine izin vermedi.CHP Gurup Başkan Vekilleri ve eylemi organize eden Sendika ve STK Başkanlarının polisle yaptığı pazarlıklar sonuç vermedi.

Bu sırada CHP Grup Başkanvekili İnce'nin emniyet amirleriyle yaptığı tartışma dikkat çekti. İnce, polis yetkililerine "Sen kimsen benim yolumu kesiyorsun? Ben seni vekilinim bu yolu kullanacağım buradan geçeceğim" dedi.

Emniyet güçleri ve protestocu gurup arasında zaman zaman arbede yaşanıyor. Protestocu grup, polis panzerlerini aşmak ve Meclise yürümek için ısrarlı olduğunu ifade ederek, polis barikatını yarmaya çalışıyor.

Çevik kuvvet polisleri, eylemcileri uyararak, barikata yaklaşmak isteyenlere göz yaşartıcı gaz sıkarak müdahale ediyor

Görüşülmekte olan "Torba Yasa Tasarısı"nı protesto etmek üzere çeşitli illerden hareket eden KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri, Ankara'ya gelmeye başladı.

Eylemcilerin amacı Meclis'in etrafında insan zinciri oluşturmak. KESK, DİSK, TTB ve TMMOB tarafından Torba Yasa Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla organize edilen eylem, polis engeline takıldı.

Hafta başından itibaren Türkiye'nin dört bir yanından yürüyüşe geçen eylemciler Ankara'nın giriş noktalarında durdurularak geçişlerine izin verilmedi

Emniyet kuvvetleri ile sendika yöneticileri arasında grubun kente girişine izin verilmesi için diyaloglar sürüyor.Kurtuluş Meydanı'nda saat 11.00'de toplanmayı planlayan eylemciler, şehir dışından Ankara'ya girmeye çalışan arkadaşları aralarına katılamasa da Meclis'e yürüyerek Meclis çevresinde bir insan zinciri oluşturmaya çalışacak.Ankara Valiliği de hafta başında yaptığı açıklamada bu eylemi "yasadışı" ilan ederek, Meclis çevresinde herhangi bir eylemin yapılmasına izin verilmeyeceğini ve eylem yapılması konusunda ısrar edildiği takdirde emniyet kuvvetlerinin eylemcilere engel olacağını, yaşanan tüm olaylardan eylemi organize edenlerin sorumlu tutulacağını açıkladı.

Emniyet birimleri de valiliğin bu bildirisi doğrultusunda Ankara'nın tüm giriş noktalarında barikatlar kurarak gelen protestocu grupların kente girişine izin vermedi. Ancak Ankara'dan eyleme destek vermek isteyenler, Kurtuluş Meydanı'nda toplanmaya başladı. Şehir dışından Ankara'ya gelenler eyleme destek veremese de eylem planlandığı şekilde Meclis etrafında insan zinciri oluşturularak sürdürülecek.

Torba Yasa'yı protesto etmek amacıyla Ankara'ya yürüyen protestocuların Ankara'ya girişi için sürdürdükleri çalışmalar sonuç verdi. Emniyet birimleriyle sendika yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonrası, eylemcilerin kimlik kontrolünden geçirilmesiyle birlikte Kurtuluş Parkı'na girmelerine izin verildi. Burada toplanan ve sayıları 10 bine ulaşan eylemci gurup TBMM'ye yürümeye hazırlanıyor.

DİSK, KESK, TTB, TMMOB tarafından organize edilen "Torba Yasa Tasarısı Eylemi" için Ankara Kurtuluş Parkı'nda bir araya gelen protestocu gurup buradan Meclis'e yürümeyecek. Meclis çevresinde el ele tutuşup 'zincir halkası' oluşturarak Torba Yasa Tasarı'sını protesto etmeye hazırlanan eylemciler polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyüşe başladı.

Şehir dışından gelerek protestoya katılacak eylemcilerle birlikte sayının 20 bine ulaşılması beklenen eylemciler, Kurtuluş Meydanı'na doğru harekete geçti. Kurtuluş Meydanı'nda herhangi bir sorunun yaşanmaması için Polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca havadan bir helikopter de eylemi dakika dakika takip ediyor.

Hafta başında Ankara Valiliği'nin yaptığı "Meclis çevresinde herhangi bir protestoya izin verilmeyecek" uyarısına rağmen, eylemci gurubun Meclise yürümesine kararlı olduğu öğrenildi.

POLİS BİBER GAZIYLA MÜDAHALE ETTİ

Torba Yasa Tasarı'nı protesto için Meclis'e yürümek isteyen eylemcilere biber gazıyla müdahale edildi.

Tasarıyı protesto için Kurtuluş Parkı'ndan Meclis'e yürüyüşe geçen grubu polis, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde durdurdu ve dağılmaları uyarısında bulundu.

Aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu bazı kişiler polis yetkilileriyle görüşerek, barikatın kaldırılmasını istedi. Güvenlik güçleri bu talebi reddederek, yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi.

Bu sırada bazı göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı ve bir süre sonra polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti.



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,917 µs