En Sıcak Konular

Gökçek: Patlamada 6 vatandaşımız hayatını kaybetti

3 Şubat 2011 22:57 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, OSTİM'deki ikinci patlamada 6 kişinin cesedinin çıkarıldığını; ölü sayısının 8 olabileceğini açıkladı.

Saat: 22:27:00 Bakan Atalay, olay yerinde incelemede bulundu

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ostim OSB'de ikinci patlamanın olduğu yerde incelemede bulundu.

Bakan Atalay, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Vali Alaaddin Yüksel'den bilgi aldı. Atalay, daha sonra yangınla ilgili gelişmeleri incelemek üzere OSB Üretim Binası'na geçti.

CHP Ankara milletvekili Yılmaz Ateş de olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Savaş yeri gibi, 3-4 iş yeri ve bir çok araba yanmış... 5 iş yerinde hasar var, üzüntü verici bir durum, dumanlar çıkıyor'' derken, Nurettin Özdebir ise ''Yangının kozmetik imalathanesinde başlandığını ve yandaki gıda ve talaş imalatı yapan bir kaç iş yerine sıçradığını'' söyledi.

Saat: 22:07:00 Ankara'daki ikinci patlamada ölü sayısı 5'e yükseldi
Ankara'nın sanayi merkezi OSTİM'deki ikinci patlamada ölü sayısının 5'e yükseldiği bildirildi. Sabah saatlerinde yaşanan patlamanın ardından ikinci patlama da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk patlamanın yaşandığı yeri ziyaretinden yaklaşık 40 dakika sonra meydana geldi. İkinci patlama ise sabah vakitlerinde yaşanan patlamanın 1 kilometre uzağında gerçekleşti.

Boya tiner atölyesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 5 kişi yaşamını yitirdi. 1'i ağır 8 yaralının çıkarıldığı atölyede ayrıca 10-12 kişinin içeride mahsur kaldığı ifade edildi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, olay yerinde yaptığı açıklamada kimyasal birikimler nedeniyle içerideki çalışmaların devam ettiğini belirterek, mahsur kalan kişilerle cep telefonu aracılığıyla irtibat kurduklarını söyledi.

Vali Yüksel, 2 çalışanın da kimyasal maddelerden etkilendiğini ve diğer yaralılarla birlikte diğer hastanelerde tedavi altında olduğunu kaydetti.

Patlamayı duyan atölye çalışanlarının yakınları da bölgeye gelerek durumları hakkında bilgi aldı. Yakınlarının durumunu öğrenmeye çalışan aileler ağladığı görülürken, zaman zaman polisle gergin anlar da yaşandı.

(CİHAN)



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,292 µs