En Sıcak Konular

Kaos Planı'nın 2011 sürümü

18 Şubat 2011 09:28 tsi
Kaos Planı'nın 2011 sürümü 
Böyle bir proje ne kadar başarılı olur?

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Türkiye gündemi ne kadar hızlı ve değişken olursa olsun aslında her şey tekrar ediyor.
Özellikle de PKK ve terör konusunda.

Bugünlerde Balyoz davası ile yatıp kalkıyoruz. 163 asker tutuklanınca tabii ki gündem olacak ama dikkatler buraya odaklanmışken Güneydoğu'dan, sınırın öte yakasından ürkütücü haberler geliyor. Medyamızın büyük çoğunluğu ise tehlikeyi görmek yerine Balyoz iddialarını boşa çıkarabilme gayretinde. Emrindeki askerleri hedef tahtası olarak kullanan yüzbaşıyı aklamak için bile dün olmadık şeyler yapıldı.

Geçen yıl nisan ayında TBMM'de anayasa değişikliği görüşmeleri yapılırken yine bir terör dalgası başlamıştı. Bahar aylarında terör arttığı için 'ne var bunda' denebilir. Fakat bu saldırılar gerçekleşmeden önce iki gazeteci tarafından yazıldı. Bu köşede ve Şamil Tayyar tarafından, basılacak karakollar, saldırıya uğrayacak birlikler ilan edildi.

O dalga az daha Meclis'teki anayasa değişikliğini baltalıyordu. Kimse gazetecilerin bile duyduğu saldırılar nasıl önlenemedi sorusunu sorma ihtiyacı hissetmedi.

Fakat her şeye rağmen statükoya son verecek anayasa değişiklikleri yapıldı, referandumdan da güçlü bir destek çıktı.

Şimdi, perde arkasındaki derin güçler 'Kaos Planı'nın yeni sürümünü hazırladılar. Şimdiki hedef 12 Haziran seçimleri. Öcalan'ın yakalandığı 15 Şubat tarihini başlangıç olarak alan PKK seçime kadar şiddeti bir koz olarak kullanmayı düşünüyor.

Birkaç gündür haberlerine yer veriyoruz. Kandil'deki örgüt yönetimi Diyarbakır'ı Tahrir Meydanı'na çevirme fantezileri yapıyorlar. Hedefleri bir halk ayaklanması başlatıp daha önce ilan ettikleri özerkliği yeni bir aşamaya getirmek.

Bunun için de KCK'yı kullanacaklar.

Kandil'de pişirilen projeye göre kademeli olarak şiddet dalgası başlatılacak ve seçime kadar Güneydoğu kan gölüne çevrilecek. İşin garip tarafı bugünlerde sokak eylemleri nedeniyle dikkatleri çeken bu hedef aylardır biliniyor. Hatta bu köşede, Öcalan'ın ısrarla 1 Mart'ı adres göstermesinin gerisinde böyle bir planın olduğunu yazdık.

Hatta örgütün 'sözde ateşkes' döneminde Türkiye'nin muhtelif yerlerine bomba dağıttığını, eylem için lojistik yığınak yaptığını anlattık. Üstelik örgütün Kandil'de eğitime aldığı yeni milisleri var. Ama bütün bunların yer aldığı raporları görmezden gelen bürokratlar ve onların bağlı olduğu siyasiler var. Tıpkı 'Balyoz'da bu kadar tutuklamaya gerek yok. Birkaç emekli komutan tutuklansın, askerle çatışmanın bir lüzumu yok' diyerek dolaşan siyasiler olduğu gibi.

Uygulamaya konan projeye göre AK Parti'nin bölgede siyasi çalışma yapmasını engellemeye çalışacaklar. Bir yandan da terör eylemleriyle ülke gündemini germeyi hedefliyorlar.

Böyle bir proje ne kadar başarılı olur? Açıkçası işin içinde terör varsa sonuç alınır. Çünkü ateş düştüğü yeri yakar. Eğer baharla birlikte karakol baskınları artar, şehit cenazeleri gelir hele bir de büyük şehirlerde patlamalar olursa siyasi denklemler de değişir. Bunu gören zinde güçler ellerindeki son koz olan Öcalan'ı kullanıyorlar, kullanmaya da devam edecekler.

Örgüt bölgedeki hakimiyetini artırmak istiyor. Olabildiğince yüksek oy almaya çalışacak. Aynı zamanda haziran seçimlerini rüştünü ispat fırsatı olarak görüyor. Bölgeden gelen haberlere göre PKK şu anda referandumda evet oyu kullananları markaja aldı. Bir yandan da 'diğer siyasi partilerin seçim kampanyasına müsaade etmeyeceğiz' diyerek yaygın propaganda yapıyor. PKK ses getirici ama kendi tabanına zarar vermeyecek eylemleri tercih edecek. Bir yandan da karşı şiddet doğurmaya çalışacak.

Hiç şüpheniz olmasın, böyle bir tabloyu sadece örgüt değil, uluslararası birtakım güç odakları da çok arzuluyor. Yani örgüt için 'kazan-kazan' senaryosu yazanlar aynı anda AK Parti için de 'kaybet-kaybet' beklentisindeler. Artan şiddet doğuda oyların BDP'ye batıda CHP ya da MHP'ye gitmesine neden olacak. Erdoğan hem batıyı hem doğuyu kaybetmiş olacak.

Masa başında siyaset mühendisliği yapanlar böyle iç karartıcı senaryolar üzerinde çalışıyorlar. Fakat unuttukları bir şey var. Bu ülke de yapılan benzeri tüm siyaset mühendisliği hesapları tutmadı. Seçime birkaç ay kala başlayacak terör dalgası AK Parti'yi vurma niyetinde olsa da tam tersi bir sonuç da doğurabilir.




Bu haber 2,292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,875 µs