En Sıcak Konular

Galatasaray'ı resmen elektrik çarptı

18 Şubat 2011 09:38 tsi
Ali Sami Yen Stadı’ndan TT Arena’ya geçen Galatasaray, yeni stadın 4 kat daha fazla enerji harcaması üzerine tasarruf arayışına girdi.

15 Ocak’ta Ali Sami Yen Stadı’ndan Seyrantepe’deki Türk Telekom Arena’ya geçen Galatasaray, yeni stadında enerji kullanımı 4 kat artınca elektriği üreticiden alıp enerjiyi daha ucuza getirme yoluna gitti. Kulüp, elektrik üreticisi şirketlerle önümüzdeki dönemde pazarlık yapmak için masaya oturma kararı aldı. TT Arena’da maçların oynandığı sezon içerisinde aylık olarak 300 bin kilovatsaat, yıllık olarak ise 3 ile 3.5 milyon kilovatsaatlik enerji kullanımı üzerinden hesaplanan faturanın yapılacak anlaşma sayesinde yüzde 10’luk tasarruf getireceği öngörülüyor. Böylelikle yıllık ortalama 1milyon lirayı bulacak elektrik faturasında 100 bin liralık tasarruf sağlanacak.

‘MALİYETLERİMİZİ AŞAĞIYA ÇEKECEK’
Galatasaray İkinci Başkanı Işın Çelebi, Ali Sami Yen stadından Türk Telekom Arena’ya geçişlerinden itibaren tasarruf tedbirleri içerisinde elektrik faturasını azaltmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kulüp olarak işletme maliyetlerini incelediklerini ifade eden Çelebi, “Bunları daha uygun hale getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Seyrantepe’ye geçtikten sonra yaklaşık bir ay oldu. Şu anda faturamızı bekliyoruz. Bu kapsamda biz giderlerimizin artacağını düşünüp, tasarruf tedbirleri alma yoluna gidiyoruz. Bunlardan birisi de enerji tabii” diye konuştu. Işın Çelebi sözlerine şöyle devam etti: “Bir işletmeyi yönetirken maliyetleri aşağıya çekmek gerekir. Elektrik önemli harcamalarımızın bir kalemini oluşturuyor. Bunu önümüzdeki dönemde kendimize bir hedef olarak belirledik. Bu kapsamda elektrik dağıtım şirketleriyle görüşmek, onların tekliflerini değerlendirmek için arkadaşlarımıza talimat verdik.”

BAŞKAN POLAT’IN ŞİRKETİ OLMAYACAK
Galatasaray’ın TT Arena’nın enerjisi için elektrik üreticileri ile masaya oturma düşüncesi, akıllara ‘Arena’nın elektriğini Başkanı Adnan Polat’a ait Polat Enerji mi verecek?’ sorusunu getirdi. Ancak şimdiki ihtimalde Polat Enerji Cim-Bom’a enerji sağlama işinde seçenek dışında kalacak. Son dönemde özellikle rüzgâr santrallarına yatırım yapıp 350 megavat kurulu güce ulaşan şirket bu santrallarda üretilen elektriği 2012 yılına kadar Akenerji’ye satma kararı almıştı.

 
haberturk



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,558 µs