En Sıcak Konular

Maltepe'de helikopter destekli terör operasyonu

18 Şubat 2011 11:03 tsi
Maltepe'de terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenledi.

 Helikopter ve çevik kuvvet polisinin desteği ile yapılan operasyona Özel Harekat ekipleri de katıldı. Akşam saatlerinde başlatılan operasyonlar sabaha kadar sürdü. Eşzamanlı birçok adrese baskın yapan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbar ve çok sayıda şikayet üzerine çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Gülsuyu ve Gülensu Mahallesi'ne gece yarısı operasyon düzenledi. Maltepe'de yasa dışı gösteri yapıp molotof kokteylli eylemlere katılan ve vatandaşlardan terör örgütü DHKP-C'ye maddi destek sağlamak için haraç toplayan şahısları vatandaşlar ihbar etti. Polise yapılan 50'nin üzerindeki şikayet ve ihbar üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Polis, ilk olarak kaos ortamı yaratma çabasındaki şahısların adreslerini teker teker tespit etti.

Belirlenen adreslere, helikopter destekli ve Özel Harekat polislerinin de katılımıyla gece yarısı baskın yapıldı. Operasyon sırasında çok sayıda çevik kuvvet polisi de Gülsuyu ve Gülensu'da çevre güvenliği aldı. Gülsuyu-Gülensu Haklar Derneği'ne yapılan baskında polisten kaçmaya çalışırken balkondan düşen bir kişi yaralandı. Yaralı şahıs, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis, baskın yapılan dernek ve evlerde detaylı arama yaptı. Olay Yeri İncele ekipleri de adreslerde incelemelerde bulundu. Sabah saatlerine kadar süren operasyonda gözaltına alınan çok sayıda kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

cihan



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,656 µs