En Sıcak Konular

Adalet Bakanlığı'ndan CHP'ye cevap!

18 Şubat 2011 14:18 tsi
Adalet Bakanlığı'ndan CHP'ye cevap! Adalet Bakanlığı: CHP'nin şikayetlerinin gereği yapılmıştır' dedi...

Adalet Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonlarının dinlendiğine yönelik yaptığı şikayet konusunda inceleme yapıldığını, bunun sonucunda soruşturmaya gerek görülmediğini bildirdi. Kılıçdaroğlu'nun iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan bakanlık, Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı basın toplantısında telefon dinlemeleriyle ilgili "Daha önce yaptığımız şikayetler vardı. Ne oldu? Adalet Bakanlığına 'bu hukuksuzdur' diye yaptığımız başvurular vardı. Adalet Bakanlığı, görmezden geldi." şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nun 24 Haziran 2009 tarihli dilekçe ile İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın, Ercan Şafak, Fikret Seçen ve Mehmet Murat Yönder hakkında Adalet Bakanlığına şikayette bulunduğunun dile getirildiği açıklamada, şikayet dilekçesinde adı geçen Cumhuriyet Savcılarının "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2009/511 sayılı dosyası üzerinden yürüttükleri soruşturma sonunda hazırladıkları iddianamenin ekinde sundukları delillerde haklarında telefon dinleme kararı bulunmayan ve soruşturma ile ilgisi olmayan müştekinin (Kemal Kılıçdaroğlu), İlhan Taşçı ile olan görüşmelerine yer verdikleri"nin belirtildiği ifade edildi.

Bu şikayet dilekçesinin ise Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce 101.03.34-2674 -2009 sayılı bir dosya açılarak incelemeye alındığının anlatıldığı açıklamada, "Yapılan inceleme sonucunda Cumhuriyet savcılarının delil toplama ve değerlendirme yetkilerini kötüye kullandıklarına dair delil gösterilmediği anlaşıldığından soruşturma yapılmasına gerek görülmemiştir. Şikâyet başvurusunun sonucu kendisine tebliğ edilen Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı aracılığıyla bu işleme karşı Ankara 7. İdare Mahkemesi'nde iptal davası açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonucunda Bakanlık tarafından yapılan işlemin yerinde olduğuna karar verilerek iptal istemi oybirliği ile reddedilmiştir." denildi.

"YARGI YETKİSİNİN KÖTÜYE KULLANILDIĞINA İLİŞKİN HERHANGİ BİR BELGE YOK"

Kararının gerekçesinde de şu açıklamaya yer verildi: "Bu durumda, davacı vekilin şikâyeti üzerine yukarıda yer alan mevzuat kapsamında yapılan inceleme sonucunda iddia edilen hususun şikâyet edilen yargı mensuplarının delil toplama, değerlendirme, suçu vasıflandırma çerçevesinde ve bu bağlamda yargısal faaliyet kapsamında kaldığı ve kendilerine ait ifadeler olmadığı görülmekle, yargı yetkisi ve takdir hakkının kötüye kullanıldığına ilişkin herhangi bir belge elde edilememesi nedeniyle ilgili Cumhuriyet savcıları hakkındaki şikâyetin işleme konulmaması doğrultusunda tesis edilen işlemde hukuka aykırılık görülmemiştir."

Adalet Bakanlığı, açıklamasında, özetle söz konusu şikâyet üzerine inceleme yapıldığını ve inceleme sonucunda soruşturmaya geçilmesine gerek görülmediği vurgulandı. Bakanlığın bu işlemine karşı açılan iptal davasının da idari yargı kararıyla ve oybirliği ile reddedildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, yukarıdaki açıklama ve mahkeme kararında da görüldüğü gibi 'şikâyetin Adalet Bakanı tarafından görmezden gelindiği' iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. (CİHAN)

 

 



Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,456 µs