En Sıcak Konular

NATO Genel Sekreteri kim olacak?

22 Mayıs 2012 15:41 tsi
NATO Genel Sekreteri kim olacak? Rasmussen, 2014 yılı sonuna kadar NATO koltuğunda kalacak. Ardından Gül'ün mü yoksa Sarkozy’in mi oturacağı şimdiden tartışılmaya başlandı.

Rasmussen, 2014 yılı sonuna kadar NATO koltuğunda kalacak. Ardından Gül'ün mü yoksa Sarkozy’in mi oturacağı şimdiden tartışılmaya başlandı. Türkiye Gazetesi Abdullah Gül’ün NATO’nuın başına geleceğini iddia ederken, Sabah Gazetesi ise NATO’nun başına Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin geleceğini iddia etti.

Türkiye Gazetesi: Abdullah Gül Genel Sekreter

Rasmussen'in görev süresinin dolmasının ardından NATO Genel Sekreterliği koltuğuna bir Türk'ün oturması artık iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. NATO'nun düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi, 10 yıl içinde NATO Genel Sekreterliği'ne bir Türk'ün atanmasını önerdi. NATO'ya 18 Şubat 1952'de resmen üye olan ve bu yıl üyeliğinin 60'ıncı yıldönümünü kutlayan Türkiye, İttifakta önemli görevler üstlenmek istiyor.Türkiye Gazetesi'nden Buket Güven'in haberine göre; Ankara, şu anda NATO Genel Sekreter Yardımcılığını bir Türk'ün üstlendiği İttifakta genel sekreterliğin de bir Türk isme emanet edilebileceği görüşünü savunuyor. 2013 yılında görev süresi dolacak olan Rasmussen, 2014 yılı sonuna kadar koltuğunda kalmak istiyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi de 2014'te doluyor. Kulislerde uluslar arası bir göreve getirileceği konuşulan Cumhurbaşkanı Gül'ün NATO Genel Sekreterliği'ne aday gösterilebileceği belirtiliyor.

Sabah Gazetesi: “Sarkozy genel sekreter olacak”

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ise Sarkozy’in NATO Genel Sekreteri olacağı görüşünde:
“Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Chicago'da NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geldiğinde çevresindeki epeyce yeni simaya şaşırdı mı; bilmiyorum.

Brüksel'deki NATO karargâhının koridorlarında kulaktan kulağa fısıldanan iddia şu: NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in 4 yıllık görev süresi (1 Ağustos 2009'da getirildi) gelecek yıl doluyor.

Ve... Rasmussen'in yerine en güçlü aday olarak Nicolas Sarkozy'nin adı geçiyor!

Fransa'yı NATO'nun askeri kanadına döndürmesinin ödülü olarak herhalde... Ve de NATO'nun Libya operasyonunda neredeyse başkomutanlık yapmaya kalkışacak kadar hevesli görünmesinin karşılığı olarak... "


Bu haber 2,575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs