En Sıcak Konular

Miroğlu: Diyalog zemini genişletilmeli

8 Haziran 2012 13:55 tsi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan’ın Kürt meselesine çözüm arayışları için bir araya gelmesini değerlendiren Orhan Miroğlu, “Diyalogun kurulması önemli. Bu sadece AK Parti ve CHP ile sınırlı olmamalıdır” dedi.

Kürt sorunun çözümüne dönük CHP’nin ani politika değişikliğiyle 10 maddelik çözüm önerisi ile AK Parti’nin kapısını çalması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Büyük bir mutabakatla başlatılan açılım sürecinin devamı niteliğini taşıyabilecek olan diyalog zeminine diğer siyasi partilerin katılımıyla geniş bir tabana yayılması bekleniliyor. Süreç hakkında Milat Gazetesi'nden Ferhat Açıl'a konuşan Gazeteci-Yazar Orhan Miroğlu, kararlı adımlarla girişimlerin başarıya ulaşabileceğini ifade etti. Öte yandan Miroğlu provokasyon girişimleri olabileceğine de dikkat çekti.

TOPLUMSAL ZEMİNE OTURTULMASI GEREKİYOR

“BDP’nin bu diyalog noktasında ne yapacağı önemli. MHP’nin ise açıklamalarına çok fazla katılmamak gerekiyor” diyen Miroğlu, “Ülkücü camianın Kürt meselesi ile ilgili görüşleri MHP’nin resmi politikasından çok ayrı bir yerde duruyor. Bu tür diyalogların selamete uğraması açısında cesaret verici olmalı” dedi.

CHP’nin izlediği politika değişimi kendi tabanına anlatması gerektiğini de dile getiren Orhan Miroğlu, “ Bu diyalogların toplumsal bir zemine oturtulması lazım. Bu toplumsal zemini yaratılması için de her siyasi partiye düşen sorumluluklar var. Görüşmelerde dile getirilen “Akil Adamlar” gibi önerilerin halka iyi anlatılması gerekiyor” diye konuştu.

GÜÇLÜ TEMAS KURULMALI

 Miroğlu şöyle devam etti: “Kamuoyu bilgisine, yoruma açık, kamuoyunun vakıf olabileceği bir diyalog süreci faydalı olabilir ama kapalı kapılar ardından liderlerin ağzından bir takım istisnai sözlerle bu sürecin yürütülmesi pek mümkün değil. Toplumsallaşmanın gerçekleşmesi gerekiyor. Bunun için de her partinin kendisi ve seçmeni arasında güçlü bir temas kurulmalı”

ERGENEKON SÜRECİ SABOTE EDEBİLİR

Kürt meselesinin çözülmemesi isteyen, çözümü bloke eden bir anlayış ile hareket eden Ergenekon’un CHP’nin yeni politikalarından memnun olmayacağını belirten Miroğlu, “Umarım Uludere gibi facialarla hiç karşılaşmayız. Muhtemelen bir takım provokasyonlar yapılacaktır. İnsanları yeniden şiddet psikolojisi üzerinden yönlendirilmesi amacıyla bir takım eylemler söz konusu olabilir. Eğer siyasi partiler tercihlerini bütün bu risklere rağmen ortaya koyarlarsa, kamuoyu desteği ve aklı bu tür risklerin üstesinden de gelebilir” dedi.
 

Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,142 µs