En Sıcak Konular

BDP bu kez Şanlıurfa'da istismar peşinde!

18 Haziran 2012 15:18 tsi
Şanlıurfa’da 13 kişinin hayatını kaybettiği cezaevi yangını istismar eden BDP’nin iddiaları yine asılsız çıktı.

Şanlıurfa’da 13 kişinin hayatını kaybettiği cezaevi yangınını istismar edip, olayı cezaevi koşullarını protesto etmek için yapılan bir isyan olarak değerlendiren BDP’nin bu iddiasının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Valilik, olayın adli suçlardan yatan hükümlüler arasındaki kavga sonucu meydana geldiğini açıkladı.

Aynı cezaevinde KCK’dan tutuklu bulunan BDP’li vekil İbrahim Ayhan’ın, avukatı Bekir Benek aracılığıyla yangının cezaevi koşullarını protesto etmek için çıkartılan isyandan kaynaklandığı açıklaması, Şanlıurfa Valisi tarafından yalanlandı.

“SİYASİ SUÇLULARLA ALAKASI YOK”

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç,  olayın cezaevinin adli tutuklularının bulunduğu koğuşta meydana geldiğini, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirterek, “Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Bu kapsamda yangın çıkmış ve üzücü hadise yaşanmıştır. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören şu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor” dedi.

“AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”

BDP’nin ölüm üzerinden yaptığı bu çirkin istismara bölge milletvekillerinden tepki geldi. Akit’e konuşan bölge vekilleri, BDP’nin sürekli her olayı istismar etme mücadelesi verdiğini dile getirerek, “Bu siyasi rant yapılacak bir olay değil. Şanlıurfa halkı gerçeği çok net biliyor. Yine amaçlarına ulaşamayacaklar” mesajını verdi.

“İYİ NİYETLİ YAKLAŞIM DEĞİL”

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, olayla ilgili şunları söyledi:

“Adli hükümlülerin aralarında yaşadığı bir tartışma sonucu yatakları ve çarşafları ateşe vermesi sonucunda oluşan bir hadisedir. Bunun siyasi hiçbir yönü yoktur. Bu olayı başka bir yöne çekmeye çalışmanın bir alemi de yok. Üzüntü verici bir hadisidir. BDP’nin tutuklu bir milletvekilinin bulunduğu cezaevine atıflarda bulunarak açıklama yapmasının iyi niyetli ve doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. Her fırsatta hadiseleri farklı yönlere çekmeye çalışmak iyi niyetli yaklaşımlar değildir.”  

“HER ZAMAN KAYBEDECEKLER”

“Olayı farklı boyuta çekmeye çalışanlar gerçeği bilen Şanlıurfa halkını asla kandıramazlar” diyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ise “Olayın meydana geldiği andan diğer aşamalarına kadar kamuoyunu yanıltmadan gerekli açıklamalar yapıldı. Hiç kimse, hiçbir siyasi partinin bu olayı siyasi malzeme haline getirip istismar etmeye çalışmasına müsaade göstermeyeceğimizi belirtmek isterim. Yani ‘Bu tür cereyan eden olayları rant uğruna kaos ortamına dönüştürmeye çalışarak nasıl bir artı elde edebiliriz’ diyenler, her zaman kaybettikleri gibi bu süreçte de kaybedeceklerdir. Bu çok nettir” şeklinde konuştu.

“BDP’NİN HER ZAMANKİ TARZI”

Yaşanan acı hadisenin ranta dönüştürülmeye çalışılmasını BDP’nin her zamanki tarzı olarak yorumlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar da, “Yardımcı olup soruna çözüm ortağı olabilmek amacıyla bugüne kadar hiçbir gayretlerinin olmadığı da görülmektedir. Yaşanan mesele adli suçlardan kalan hükümlüler arasında çıkan kavga sonucu cereyan etmiştir. Bu olay istismar edip siyasi malzeme yapılacak bir şey değildir” dedi.

“SİYASİ MALZEME YAPILAMAZ”

AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden Mahmut Kaçar da şunları kaydetti: “Bu mesele üzerinden siyasi polemik konusu oluşturup, siyasi rant elde edilmeye çalışılması siyaset adına üzüntü vericidir. Bu yangın tek bir koğuşta çıkıyor. İsyan kelimesiyle nitelendirilen bir meselede yalnız 18 kişinin kaldığı bir koğuşta değil çok daha farklı bir boyutu olurdu. Bu olay üzerinden siyaset yaparak acıları hafifletemeyiz.” ‘İhmal varsa, üstünü örtmeyiz’

Kaynak: Akit



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,054 µs