En Sıcak Konular

Avrupa Kürt Dernekleri PKK'yı protesto etti

21 Haziran 2012 17:46 tsi
Kürdistan Dernekleri Avrupa Konfederasyonu, Dağlıca'da PK tarafından düzenlenen ve sekiz askerin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı

Kürdistan Dernekleri Avrupa Konfederasyonu (KOMKAR EU), PKK saldırılarını kınayarak sağduyu çağrısı yaptı. KOMKAR EU Genel Başkanı Kovan Amedi, "Ne zaman Kürt sorununa yönelik barışçıl şeyler konuşulsa, provokatif şiddet eylemleri kendisini göstermekte gecikmiyor." dedi.

"Senaryo hep aynı." ifadelerini kullanan 1993'te Bingölde 33 askerin öldürülmesi, Çukurca, Gediktepe, Reşadiye ve İskenderun, Tokat, Silvan, Uludere ve en son Dağlıca saldırısını "birbirinin kopyası, hep aynı provokasyon" diye nitelendirdi.

Bu saldırıların, Kürt sorununu çözmekte kararlı olan kesimler için sürpriz olmaması gerektiğine dikkat çeken Kovan Amedi, "Eğer hükümet bu konuda samimi ve güven verici adımlar atarsa, sorunu çözümü konusunda kararlı tutum sergilerse, bu tür provokatif şiddet eylemleri halkın desteğini alamaz ve yalnız kalır. KOMKAR.eu olarak, Dağlıca saldırısını ve Kürt sorununda barış sürecini sabote eden tüm şiddet eylemlerini protesto ediyoruz. PKK'yı, Kürt sorununu daha çözümsüz bir hale getiren şiddet eylemlerini terk etmeye, silahları gömüp barışçıl ve demokratik mücadeleyi esas almaya çağırıyoruz." dedi.

Hükümete de çağrı yapan Amedi, askeri operasyonların durdurulmamasının ve çözüm konusunda oyalanmamasını istedi. 90 yıldır Kürtlerin varlığı ve dilinin inkar edildiğini ifade eden Amedi, "Gelinen aşamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtçe dersinin 'seçmeli ders' olacağını açıklaması, AK Parti Hükümeti açısından ileri bir gelişme olarak kabul edilebilir lakin sorunu çözmeye yetmez." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türkler için anadilde eğitim istediğini hatırlatan Amedi, bölgenin en eski halklarından, zengin bir dil ve kültüre sahip olan Kürtlere anadillerinin seçmeli ders olarak uygun görülmesinin Kürtlere hakaret etmekten öte bir şey olmadığını savundu. Amedi, şöyle devam etti: "Kürt sorununun çözümü konusunda acilen atılması gerek adımlar atılmalı, Kürtçe eğitim dili olmalı, Kürt kimliği tanınmalı, eşit koşullarda birlikte yaşam için koşullar olgunlaştırılmalı ve bu ve benzeri haklar yeni anayasada güvence altına alınmalıdır. KOMKAR.eu, Türkiye'de demokratikleşme sürecine hizmet eden ve Kürt sorununun çözümünde rol oynayan tüm gelişmeleri destekler."

Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,396 µs