En Sıcak Konular

Kemal Gürüz, '28 Şubat'ı hatırlayamadı

24 Haziran 2012 12:35 tsi
Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasının YÖK ayağına düzenlenen operasyon kapsamında ifadeye çağrılan, ancak evinde bulunamayan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, ne 28 Şubat'tan ne de olduğundan haberi o

28 Şubat'ın ilk sivil dalgasında eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi ifadeye çağrıldı. Cuma günü evinde bulunamayan Gürüz'ün, eşi Güniz Gürüz'le bir haftalık gemi seyahatinde olduğu anlaşıldı. Eski YÖK Başkanı Gürüz, yaklaşık bir hafta süren Adriyatik turunun ardından Ocean Majestiy isimli gemiyle bugün sabah saatlerinde İzmir Limanı'na geldi.

İzmir'de gözaltına alınmayı bekleyen, ancak bir polis memurundan gözaltına alınmayacağını öğrenen eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, "Hakkımda gözaltı kararı yok mu, siz götürmeyecek misiniz? Ankara'ya kendim mi gideceğim?" sözleriyle şaşkınlığını ifade etti.

İzmir Alsancak Limanı'ndan çıkışta bir süre eşi Güniz Gürüz'le sarılan eski YÖK Başkanı Gürüz, gazetecilerin 28 Şubat operasyonu ile ilgili sorularını cevapladı. Hayatında kanun dışı hiçbir şey yapmadığını, kanuni yetkilerinin dışında hiçbir yetki kullanmadığını ifade eden Gürüz, "Sayın savcının soruları var, onlara cevap vereceğim. Ondan sonrası adaletin takdiridir. Alnım açık, başım dik. Türk milletine hizmetten şaşmadım. Türk devletinin yücelmesi, Türk milletinin mutluluk ve refahının artması, Türk milletinin uluslararası camianın saygın ve seçkin üyesi olması için gururla çalıştım. Bir kuruş bana isnat edilmiş yolsuzluk iddiası yoktur. Kanun dışı hiçbir şey yapmadım. Ne 28 Şubat'tan haberim var, ne olduğundan. Olay gayet açık benim açımdan." dedi.

28 ŞUBAT NEYSE ONU DA BİLMİYORUM

Eski YÖK Başkanı Gürüz, 28 Şubat soruşturmasının son dalgasından gemi seyahatinde bulunduğu sırada Karadağ'ın Kotor Limanı'ndan haberdar olduğunu söyledi. Son dalganın sivillere ve dönemin YÖK üyelerine yönelik yapıldığının hatırlatılması üzerine Gürüz, "Benim öyle hiçbir şeyden haberim yok, hiçbir bilgim yok. 28 Şubat neyse onu da bilmiyorum. Üniversite kendi işlevini yaptı, kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde. Ben askeri kanattan da bize şunu şöyle yapın, bunu şöyle yapın diye bir direktif geldiğini hatırlamıyorum. Çevik Paşa'nın yazdığı bir mektup var, onun da cevabını 5 defa verdim. Bildiğim bu. Her şey herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum." cevabını verdi.

Son dalgada kendisiyle birlikte ifadeye çağrılan 4 kişiden birinin adını ilk defa duyduğunu, hiç tanımadığını ifade eden Gürüz, "Biri denetleme kurulu başkanıydı, diğeri üyemizdi. Ankara'da ne olacağını bilmiyorum. Belki burada alırlar ifadeyi." şeklinde konuştu.

Hakkında gözaltı kararının olup olmadığı şeklindeki soruya Gürüz, "Valla onu ben de tam anlamadım. İlk şeyle de geldim. Uçak baktım Kotor'da bir yerde. Uçak olsaydı gelecektim. Geldim, buradayım. Buradan Ankara'ya gidiyorum." dedi. İfadeye çağrıldığını öğrendikten sonra savcılığı arayarak Türkiye'ye döner dönmez kaçtı dememeleri için ifade vermeye geleceğini haber verdiğini belirten Gürüz, "Burası benim memleketim, her yaptığım icraatın hesabını vereceğim Türk milletine." diye konuştu.

Gözaltına alınmayı bekleyen Gürüz'e, bir polis memurunun, 'Hoşgeldiniz, sizlik bir şey yok." demesi üzerine oldukça şaşıran Gürüz, şaşkınlığını, "Hakkımda gözaltı kararı yok mu, siz götürmeyecek misiniz? Ankara'ya kendim mi gideceğim?" sözleriyle ifade etti. Gürüz, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından sivil bir araçla limandan ayrıldı.

cihan


Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs