En Sıcak Konular

Masonlar darbelerde etkili oldu

27 Haziran 2012 09:03 tsi
Masonlar darbelerde etkili oldu
1960 Darbesi Alt Komisyonu dün dönemin ünlü isimlerini dinledi; işte detaylar...

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu İstanbul'da 28 Şubat sürecinin önemli aktörlerinden eski bakan Yalım Erez ve Gazeteci Bedi Faik Akın ile 27 Mayıs darbesi sonrasında kurulan Milli Birlik Komitesi'nin 4 üyesini dinledi. Vekillerin can alıcı sorularını yanıtlayan ünlü isimler özetle şunları kaydetti.

* Milli Birlik Komitesi (MBK) üyesi Mustafa Kaplan: 1950'li yıllarda ordudaki generaller İsmet Paşayı destekliyordu. Alt rütbedeki subaylar İnönü'yü devirmek için Adnan Menders ile ortak hareket ettiler. Genç subaylar olarak Menderes'i destekledik. Menderes'in iktidara gelmesini İsmet Paşacı generalleri rahatsız etti. 27 Mayıs'a ABD veya CIA'nın etkisinin olmadı. Ancak masonların etkisi olmuştur.

* Milli Birlik Komitesi (MBK) üyesi Numan Esin: Bediüzzaman Said Nursi'nin kabri Isparta'nın bir köyünde. Dönemin İçişleri Bakanı MBK toplantısında kabir nakil işleminin tamamlandığına ilişkin komiteye bilgi vermişti. Kabrin tam olarak nerede olduğunu ancak dönemin İçişleri Bakanı ve bazı MBK üyeleri bilebilir. Hangi MBK üyelerinin bu konuyu bildiğini hatırlamıyorum

* Milli Birlik Komitesi (MBK) üyesi Talat Turhan: 27 Mayıs Darbesinde Adana'daydım. Buradaki tutuklamaları ben yaptım. Dönemin Adana Emniyet Müdürü Zülfü Ağar (Mehmet Ağar'ın babası) ile dönemin valisi ben tutukladım. Masonlar darbelerde her zaman etkili olmuştur. 27 Mayıs'ın önemli isimlerinden MBK üyesi Orhan Kabibay, Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığında çalışan bir masonun evinde kalıyordu.

* Gazeteci ve gazete patronu Bedi Faik Akın: Demokrat Parti'yi (DP) 27 Mayısçılar kapatmadı Sulh Hukuk Mahkemesi kapattı. 27 Mayıs'ın bayram değil ancak darbe de değil.

* Sanayi Eski Bakanı Yalım Erez: 28 Şubat bana göre darbe olarak değerlendirilmemeli. Her şey yasal. Anayasal olarak MGK var. 28 Şubat'ta MGK kararları doğrultusunda işlem yapılmıştır. Refahyol kabinesinden ilk istifa etmemde kesinlikle askerin yönlendirmesi yok. Demirel'in bu işten (hükümeti kurma görevi) haberi yoktu. Beni önce Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz destekledi. Refahyol'da yapmamız gereken hemen istifa etmekti. Bunu söyledim. Tansu Çiller etmedi.

Evren ve Şahinkaya telekonferans yöntemiyle yargılanacak

Adli Tıp Kurumu, 12 Eylül darbesinin mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın telekonferans yöntemiyle yargılanmasına karar verdi. 4 Nisan'da görülmeye başlanan dava öncesi Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın avukatları müvekkillerinin duruşmaya katılamamaları halinde ifadelerinin kaldıkları Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden tele konferans sistemiyle alınmasını istemişti. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, bu olanağın sağlanıp sağlanamayacağının bildirilmesi için Ankara Başsavcılığı'na yazı yazmıştı. Sanıkların ifadeleri telekonferans sistemiyle alınacak ve görüntüleri duvarda mevcut olan ekrana yansıyıp sesleri kurulu olan hoparlör sistemiyle salona verilecek. Evren ve Şahinkaya'ya, salondaki mevcut mikrofonlarla soru sorulabilecek.

İlhan Toprak / Yeni Şafak



Bu haber 1,050 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,563 µs