En Sıcak Konular

Mescid-i Aksa'nın çevresine inşaat!

27 Haziran 2012 15:59 tsi
Mescid-i Aksa'nın çevresine inşaat! İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın güney tarafında bir Yahudi müzesi inşa etmeyi planladığı bildirildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın yakınında inşa edilmesi öngörülen ''Arkeoloji Müzesi'' için 1 milyon dolardan fazla bütçe ayırdığı belirtildi.

Mescid-i Aksa'ya birkaç metre mesafedeki 'Helva Vadisi' semti girişinde, yer altında inşa edilecek müzenin, tarihi bir su kuyusu ve 7 metrelik bir oyuğun bulunduğu alanda kurulacağı, İsrail'in daha önce Mescid-i Aksa çevresinde, yer altında oluşturduğu tünellerle de bağlantısının sağlanacağı bildirildi.

Müzenin, Mescid-i Aksa çevresinde yedi büyük Yahudi binası inşasını öngören proje kapsamında hayata geçirileceği belirtilirken, İsrail'in söz konusu bölgede geniş çaplı kazı çalışmalarına başladığı kaydedildi.

Açıklamada, El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu yetkililerinin inşaat alanını ziyaretinin, bölgenin halka kapalı olduğu gerekçesiyle İsrailli görevliler tarafından engellendiği de kaydedildi.

El-Aksa Vakfı, müzenin finansmanının İsrail Turizm Bakanlığı ile Kudüs Belediyesi tarafından sağlandığını, yönetiminin ise Yahudi yerleşimcilere ait ''Eliad Derneği'' tarafından üstlenileceğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in Mescid-i Aksa çevresini Yahudileştirme hedefiyle son bir yıl içinde inşaat faaliyetlerine hız verdiği belirtilerek, ''Arap Baharının getirdiği bölgesel değişimleri göz önünde bulunduran İsrail, icraatlarını dünyaya dayatmak için zamanla yarışıyor'' ifadesi kullanıldı.

A.A.



Bu haber 1,058 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,683 µs