En Sıcak Konular

Soros uyardı: Kurtuluş için son üç gün

27 Haziran 2012 17:07 tsi
Soros uyardı: Kurtuluş için son üç gün Spekülatör yatırımcı George Soros, Avrupalı politikacıları AB zirvesine üç gün kala yine uyardı!

Avrupalı liderler 28-29 Haziran'da bir araya gelerek, Yunanistan'dan başlayarak İspanya ve ötesine yayılan krizi çözmenin ve bastırmanın yollarını arayacak. Yunanistan'daki son seçim sonuçları ve İspanya'nın bankalarını yeniden sermayelendirmek için 100 milyar euroluk kurtarmaya başvurmasına rağmen borçlanma maliyetlerinin tırmanması, yatırımcıların endişelerinin artmasına neden oldu.

Zirveye üç gün kala, spekülatör işadamı George Soros ise, Almanya'yı tahrike devam etti. Kıtayı kurtarmak için 3 günün kaldığını söyleyen Soros, Avrupalı liderlerin Perşembe ve Cuma günkü AB zirvesinde daha güçlü kararlar almasının gerektiğini söyledi.

Soros'un bahsettiği "güçlü kararlar" arasında merkez bankasının denetimi ve Almanya'nın karşı çıktığı ortak euro tahvilleri de yer alıyor. Bu tahvile ısrarla karşı olan Almanya Başbakanı Merkel, dün son olarak 'ben yaşarken asla olmaz' demişti.

Euronun dağılmasının çok hasarlı ve gerek maliyet gerek de siyasi anlamda çok maliyetli olacağını savunan Soros, en büyük zararı da Almanya'nın göreceğini belirtti.

Soros, Almanların şu ana kadar hiçbir kayıplarının olmadığını, verilen tüm yardımların krediler vasıtasıyla yapıldığını, bu sebeple de asıl kayıpların borçların geri ödenmemesi durumunda görüleceğini söyledi.

Milyarder yatırımcı aynı zamanda borçlu ülkelerin bu zamana kadar Almanya kadar disiplinli olmadığını ve yapısal reformlarda geride kaldıklarının altını çizen Soros, ancak şu anda uygulanmak istenen "cezalandırıcı" politikaların işleri daha da kötü bir hâle getirdiğini savundu.

ALMANYA'YI EMPERYALİST GÖRÜNMEYE KARŞI UYARDI

Soros, sonucun Avrupa'da görüleceğini belirterek, Almanya'nın diğer AB üyeleri tarafından emperyalist bir güç gibi algılanacağını, ancak hayran olunan ve taklit edilen bir güç olarak değil, nefret edilen ve kendisine karşı direniş gösterilen bir ülke olarak görüleceğini söyledi. Çünkü Almanya'nın baskıcı bir güç olarak değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Soros, bugünkü Avrupa'nın durumunu 2. Dünya Savaşından sonraki ABD'nin Almanya ile olan ilişkisine de benzetti. ABD'nin o zaman Almanya'ya yardım yaptığı Marshall Planı ile 'dost bir emperyalist güç' gibi göründüğünü belirtti. Soros bu yardımların Almanya'ya o zaman büyük fayda sağladığını, bugünkü Almanya'nın ise aynı şekilde yardım etmeye hazır olmadığını, bu imkanı değerlendirmediğini, bunun da trajik ve tarihi büyük bir hata olduğunu söyledi.

Soros bu ikazları ise insan odaklı olarak değil, euro'nun çökmesi ve beraberinde Avrupa Birliği'nin dağılmasının, spekülasyonlar ile büyük paralar kazandığı küresel finans sistemi üzerinde felaket boyutunda etkiler meydana getireceğini düşündüğü için yapıyor. 

Bu haber 1,391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs