En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım: Hiçbir maçımızda şike ve teşvik yoktur

27 Haziran 2012 19:24 tsi
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hiçbir şike ve teşvik olayına karışmadığını söyleyerek beraatini istedi. Yıldırım, hakkındaki suçlamaların tutarsız olduğunu söyledi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike iddialarına ilişkin davada Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen 10 dakikalık aranın ardından esas hakkındaki savunmasına devam etti. Yıldırım, mahkemeye de sunduğu 4 sayfadan oluşan yazılı savunmasını okudu.

3 Temmuz 2011 sabahı evlerinden gözaltına alındıklarını ve kime ne zarar verdiklerini bilmeden gözaltına alındıklarını belirten Yıldırım, "Birkaç polis kulağımıza 'Siz silahlı suç örgütü kurdunuz' diye fısıldadı. Evlerimizi aramadılar, bahçelerimizi kazmadılar. Bu örgütün silahlarını kimse aramadı. Sorgular başladı. Gördük ki şike yapmışız. Tutuklandık. Anladım ki en özgür olduğum tarihin başlangıcı 3 Temmuz'muş. Sonra zulüm başladı. İtibarsızlaştırma başladı. Kampanyalar başlatıldı. Savcı Berk de basında yer alan haberlerin yüzde 90'ını yanlış diye söyledi. Ancak bu yalanlara müsaade etti. Bizlerin suçu sabitti; Fenerbahçeli olmak. İddianame açıklanınca rahatladık. Suçlamalar tutarsız ve eksikti. Tıpkı savcının mütalaasındaki gibi." ifadelerini kullandı.

YILDIRIM'DAN MAHKEME HEYETİNE: ŞİKE OLMADIĞINI BİZDEN İYİ BİLİYORSUNUZ

Yargılama başladıktan sonra ilk defa savunma yapabildiklerini ve en azından kendilerine saygı gösterildiğini dile getiren Yıldırım, "Bu sefer de hızlı bir şekilde yargılanma yapıldı. Bunun da ceza verilsin diye yapıldığı dedikoduları çıktı. Şimdi karşınızdayız. Şike olmadığını siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Bunları hak etmediğimizi biliyorsunuz. Türk sporuna bu kadar katkı yapan, devletten kuruş almadan stadını yapan Yıldırım'ın örgüt kurmadığını çok iyi biliyorsunuz. Bizlerin mahkum olmasının önemli olmadığını, sadece Fenerbahçe'nin zarar görmemesini istediğimizi biliyorsunuz. Sizlerden ricam; bildiğinizi okuyun, bildiğiniz gibi davranın. Karar sadece benim için değil bağımsız Türk mahkemeleri için verilecektir." ifadesini kullandı.

'VERECEĞİNİZ KARAR, BELKİ DE TÜRK FUTBOLUNUN SONU OLACAKTIR'

Neden özel yetkili mahkemede yargılandıklarını bilemediklerini belirten Yıldırım, "Benzer konularda bir gün bile tutuklu yargılanmayanlar varken, bizim bir yıldır süren esaretimizi anlayamadık. UEFA ders niteliğinde bir karar verdi. Önemli olan kararın sonucu değildir. Bu kararda özel yetkili mahkemelerin tasarrufunun adı bile anılmıyor. Vereceğiniz karar Türk futbolunu etkileyecektir. Sizlerin, polis ve savcıları incitmemek, kamuoyunun bir kısmını tatmin etmek veya Aziz Yıldırım'ın tasfiyesini sağlamak için vereceğiniz karar, Türk futbolunun belki sonu olacaktır. Son sözüm 'bu sevda bitmez ve Fenerbahçe'dir. Bunu dosta düşmana ilan ederiz." şeklinde konuştu.

Hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu savunmaları ile ortaya koyduklarını söyleyen Yıldırım, "Hiçbir maçta şike ve teşvik yoktur. Bu çerçevede tahliyemi ve akabinde beraatime karar verilmesini talep ediyorum. Şayet ceza verilecekse de avukatım Köksal Bayraktar'ın da ifade ettiği gibi hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına muvaffakatımız yoktur." dedi.

cihan
 

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs