En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Niye bir araya gelmiyoruz

23 Eylül 2012 15:08 tsi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir yere kan ve göz yaşı ile demokrasinin götürülemeyeceğini belirterek, hükümetin Suriye politikasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya geldi. Antakya Anemon Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partililer tarafından, 'Savaş değil barış, kan değil alın teri dökmek istiyoruz' pankartı ile karşılandı.

Bir yere kan ve göz yaşı ile demokrasi götürülemeyeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Komşularımızla yaşayacağımız sıfır sorun dediler, komşular ile öyle bir noktaya getirdiler ki ilişkileri bitirdiler, komşumuz kalmadı. Bunu kabul etmiyoruz. Biz hükümetin istediği Suriye politikasının, Türkiye'ye zarar verdiğine inanıyoruz ve doğru bulmuyoruz." dedi.

Hatay'ın, inancı ve kültürel yapısı ile hoşgörü şehri olduğuna vurgu yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İnancı ve kimliği, insanın ayrılmaz bir parçası olduğunu ortaya koyan Hataylılar, Türkiye'nin gözünde farklıdır. Barışı engelleyen kişilerin ısrarı olabilir. Eğer barışı kararlılıkla savunur, insanlığı öne çıkarırsan, barışı yakalayabiliriz. Biz birbirimizi dinlemek zorundayız. Önemli olan, insan olarak bir araya gelmek ve konuşmaktır. Niye biz bir araya gelmiyoruz ve konuşmuyoruz. Ruhani liderlerimiz burada, onlara şükran borçluyuz. Onlar bu toplumu manevi olarak bir arada tutan insanlardır. Onlar, toplumu diri tutmak, topluma ışık tutmak adına önemli liderlerdir." dedi. İnsanların inançları, insanların kimliklerinin insandan soyutlanamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu iki kavram çok önemli ve tarihte en büyük acılar bu iki kavram yüzünden yaşanmış, kimlikler ve inançlar savaşı olmuştur. Hepimiz insansak, kimliklerimizi ve inançlarımızı kabul edeceğiz, onlara saygı duymayı öğreneceğiz. Tasada bir olacağız ki acılarımız azalsın. Eğer biz bunu yaparsak, Anadolu coğrafyasını bir barış denizine dönüştürebiliriz. Demokrasi ve onun gereklerini çok iyi yerine getirmek zorundayız. Bizi ayrıştıranları toplumun önüne çıkarmalıyız, barıştan yana, demokrasiden yana olan uzuvları önplana çıkarmalıyız. Eğer bunları yapabilirsek, Türkiye'de çok büyük yollar, mesafeler almış oluruz. Komşularımzla barış ve huzur içerisinde yaşamalıyız. Batı'nın, emperyalizm güçleri Ortadoğu'dan hiç elini çekmemiştir. Çünkü enerjinin, petrolün kaynağı buradadır. Onların tek hedefi vardır, ben buradaki enerji kaynaklarını nasıl kullanabilirimin hesabını yaparlar. Bir yere kan ve göz yaşı ile demokrasi götüremezsiniz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşması esnasında 2 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gaziantep'te, Suriye ile ticari ve kültürel ilişkilerin güçlenmesi adına yaptığı konuşmanın ses kaydını da salonlara dinletti. Toplantının ikinci bölümü ise basına kapalı olarak gerçekleşti.

Toplantı sonrasında ise Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kadir Teksöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mobilya işlemeli bir sehpa hediye etti.

(CİHAN)



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs