En Sıcak Konular

Tezkere Türkiye’nin elini güçlendirdi

6 Ekim 2012 14:22 tsi


TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, hükümetin Meclis'ten geçirdiği tezkerenin Türkiye'nin elini güçlendirdiğini söyledi. Avcı, "Türkiye, neyi, nasıl, ne zaman yapacağını sağduyuyla belirleyebilecek devlet tecrübesine sahiptir.
Bu tezkerenin başı ve sonu sadece hükümet olarak değil devletin bütün kurumlarıyla en iyi biçimde değerlendirilir ve gereği ne ise zamanı gelince o yapılır." dedi.

        Her ayın ilk haftasında toplanarak kentin ve ülkenin sorunlarını tartışan Eskişehir Küçük Millet Meclisi'nin bu ayki oturumuna AK Parti Eskişehir milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Salih Koca, CHP Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve kentin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından yetkililer katıldı.

        Eskişehir'in idareci ve yöneticilerinin kendi alanları ile ilgili sorunları ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerini paylaştığı toplantıda Eskişehir Milletvekili Avcı'ya tezkere ile ilgili sorular yöneltildi. Basının bu konu ile ilgili yaptığı yayınları ve muhalefetin tutumunu eleştiren Avcı, tezkere konusunda muhalefetin ciddi sorumluluğu olduğuna değindi. Avcı, "Muhalefet diyor ki, 'Savaşacak mısınız?' Kardeşim, şimdi savaşacağım diyebilir mi bir siyasi iktidar partisi. Diyemez ve dememelidir. Savaşacaksa bile dememelidir. Ama tersini de söylememelidir. 'Ben bunu caydırıcılık için çıkardım' dediğinde de o zaman caydırıcılıktan çıkarmış oluyorsunuz. Yani bu gibi uluslararası konular partiler üstü alınır. Biraz da birbirimize 'köşeye sıkıştırayım, ona şunu da dedirteyim, bunu da dedirteyim' diye böyle şeyler de yapmamak gerekir." diye konuştu.

        TÜRKİYE GEREĞİ NE İSE ONU YAPAR

        Meclis'ten çıkartılan tezkerenin Türkiye'nin elini güçlendirdiğini belirten Avcı, Türkiye'nin, neyi, nasıl, ne zaman yapacağını sağduyuyla belirleyebilecek devlet tecrübesine sahip olduğunu ifade etti. Avcı konuşmasına şöyle devam etti: "Bu tezkerenin başı ve sonu sadece hükümet olarak değil, devletin bütün kurumlarıyla en iyi biçimde değerlendirilir ve gereği ne ise zamanı gelince o yapılır. Bundan daha fazla söz söylemek bu tezkereyi ya anlamsız hale getirmek ya da gerçekten bir savaş ilanı haline getirmek anlamına gelir. Bu tezkere ne ise odur. Muhalefet de bunu çok iyi bilir."



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs