En Sıcak Konular

AK Partili vekillerin seçim isyanı: Artık yeter!

22 Ekim 2012 09:56 tsi
‘2012 Türkiyesinde vatandaşlar neden özgür bir şekilde sandık başına gidemiyor' diye hiç düşündünüz mü? AK Partili vekillerin anlattıkları işte tam da bu sorunun cevabını veriyor.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığımız temaslarda Doğu ve Günaydoğu Anadolu bölgesinden seçilerek Ankara'nın yolunu tutan milletvekillerinin ortak bir derdinin olduğunu gördük. Gerek yerel seçimlerde gerek referandumlarda gerekse genel seçimlerde vatandaşların özgür bir şekilde sandık başında oy kullanmadıklarını ve bunun büyük bir sorun olduğunu söyleyen milletvekilleri, sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşması gerektiğini yüksek bir sesle dile getirdi.

Kimi milletvekili, daha önce AK Parti'li Dr. Abdulkerim Gök'ün dile getirdiği ‘taşımalı oy sistemi'nin çözüm olacağını savunurken kimi milletvekili ise seçimlerde yetkilerin yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini açık bir şekilde ifade etti.

Haber7.com olarak konuyla ilgili AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun görüşlerine başvurduk.

VATANDAŞLAR ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYOR

AK Parti döneminden önce BDP'ye oy verenlerin sıkıntı yaşadığını dile getiren Mehmet Emin Dindar, şimdi ise AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımızın özgür iradesini yansıtamadığının vurgusunu yaparak dert yandı.  Geçmiş dönemde özgürce oy kullanmak isteyen vatandaşlarımız ölüm tehditlerine maruz kaldığını söyleyen Dindar, sözlerine şöyle devam etti:

“PKK TEHDİDİNE KARŞI ÇÖZÜM BULUNSUN”

“Bütün baskılara rağmen BDP'ye oy vermeyen yüzde 75'lik büyük bir kitle var. Bölgeyi ele geçirmek isteyen ve AK Partilileri oradan silmeyi hedefleyen terör örgütünün tehditlerine binlerce kez maruz kaldığını dile getiren Dindar, seçimlerde insanların oy kullanabilmesi için taşımalı oy sistemi veya merkezi güvenlik sistemi yöntemiyle insanların güvenli bir şekilde sandık başına gitmesi gerektiğini savundu. Dindar, güçlü, taviz vermeyen insanların sandık başına yerleştirilmesiyle tedbir alınabileceğini, insanların gönül rahatlığıyla istediği partiye oy vermesinin yolunun açılmasının doğru olacağını sözlerine ekledi.

YETKİ İDARİ AMİRLERE DEVREDİLSİN

Devletin, seçmen üzerindeki baskıyı kaldırmakla mükellef olduğunu dile getiren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, bölgede en önemli olay kimin kime oy verdiğinin bilinmeyeceği bir sistemin oluşturulmasıdır, dedi.

Kayatürk sorunun çözümü için şu öneriyi bizimle paylaştı:

"Seçimlerde insanların oy kullanılması işlemi tamamen vali, kaymakam, mülki ve idari yetkililere bırakılmalıdır. Bunlar vatandaşın oyunu kullanırken nasıl oy kullanacağına dair ve oyunu kullandıktan sonra nasıl sıkıntı yaşamayacağına onlar çözümler bulabilir. Vali, '3 köyü 5 köyü 10 köyü bir araya toplarım' diyorsa ona yetki verilmelidir. Dolayısıyla yani hem oyların kolayca kullanılacağı şekli hem de oyların korkusuzca kullanılabileceği bir modelin oluşturulması için çözüm için en önemli adres bölge idarecileridir."

"BASKI YAPANLAR HEP KAYBETMİŞTİR"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise, geçmişte ve şimdi vatandaşa baskı yapanların hep kaybettiğini dile getirdi ve konuyla ilgili olarak şu sözleri söyledi:

"Geçmişte BDP'ye karşı, o günkü iktidarın ve güvenlik güçlerinin baskısı vardı. Halkı sindirmeye çalışan, halkı Kürt partisine oy vermemesi için baskılar yapan bir zihniyet vardı. Şimdi ise tam tersine, bu özgür ortamda, AK Parti'ye karşı BDP ve PKK'nın benzer yöntemlerle dayatmaları söz konusu. Kendi dışındaki hiçbir ideolojiyi kabul etmeyen ve halkın AK Parti'ye oy vermemesi için il ve ilçe başkanlarını kaçıran ve öldüren, halkı tehdit eden, AK Parti'nin seçim bürolarını ve teşkilatlarını bombalayan, AK Parti'ye oy verenleri ihanetle suçlayan ve işbirlikçi olarak nitelendiren bir baskıcı bir anlayış var. Böyle yapanlar hep kaybetmiştir, bunu yapanlar ibret alsınlar. Toplumsal desteği arkamızda alarak Kürt Sorunu'nu çözdüğümüzde bu sorunlar da ortadan kalkacaktır. "

 

Haber7


Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,534 µs