En Sıcak Konular

İstanbul olaysız bir seçim yaşadı

22 Temmuz 2007 17:49 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle kentte önemli bir olay olmadığını belirterek, ''Münferit bir iki olay var'' dedi. Güler, seçim güvenliği hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki kompleksinde oluşturulan ''Seçim Harekat Merkezi''nde, seçim güvenliği hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Merkezin 13 Temmuz'dan itibaren periyodik olarak görevine devam ettiğini belirten Güler, ''Önemli bir olay yok, münferit bir iki olay var'' dedi. Tabanca taşıyan 3 kişiyle ilgili işlem yapıldığını kaydeden Güler, Kartal Samandıra'da bir ilköğretim okulundaki sandıkta kullanılan ''evet'' mührünün kaybolduğunu ve bu sandıktaki oy verme işlemine diğer yedek mühürle devam edildiğini belirterek, şunları anlattı: ''İstanbul'da 7 milyon 405 bin 596 seçmen, 1650 sandık bölgesinde toplam 24 bin 301 sandıkta oy kullandı. Bununla ilgili olarak sandık çevresi, bölgesi ve sandık alanlarının çevresinde emniyet ve jandarmamızın önemli bir tedbiri var. Şu anda polis ve jandarma bölgelerinde 12 bin 860 görevlimiz sadece seçim sandıkları ve sandık bölgelerinin etrafındaki tedbirleri almakla görevlendirildi. Tabii diğer personelimiz de şu anda normal görevlerini yürütüyorlar.''

Güler, her sandık bölgesinde sandık kurullarının oy torbaları, tutanakları ve diğer belgelerinin, ilçe seçim kurullarına teslim edilene kadar, ilgili kamu personelinin görevlerinin devam edeceğini dile getirdi.

SEÇİME KATILIM

Vali Güler, kısa bir süre önce ailesiyle Şişli'deki Ermeni Lisesi'nde oy kullandığını söyleyerek, ''Kendi sandığımda katılımın ne kadar olduğunu sorduğumda, yaklaşık yüzde 90'lara vardığını ifade ettiler. İnşallah bütün sandıklarda benzeri katılım olmuştur. Türkiye herhalde katılım oranı itibarıyla en yüksek oranı yakaladığı bir seçimi yaşamış olacak'' şeklinde konuştu.

Güler, gazetecilerin isteği üzerine oy kullandıktan sonra tırnağına sürülen ve çıkmayan mürekkebi de basın mensuplarına gösterdi. Güler, bugün, güvenlik görevlilerince değişik yerlerde, şüphe üzerine yapılan önleme aramalarında da polis tarafından aranan 6 kişinin yakalandığına dikkat çekti.

Ruhsatlı da olsa Seçim Kurulu'nun kararlarına göre, bugün saat 00.00'a kadar, emniyet ve asayişi sağlamakla görevli olanların dışında hiç kimsenin ruhsatlı da olsa silah taşıyamayacağını hatırlatan Vali Güler, yakalanan silahların 2 tanesinin ruhsatlı, bir tanesinin ise ruhsatsız olduğunu bildirdi. Güler, ruhsatsız silah taşıyan kişinin, hem ruhsatsız silah taşıma hem de seçim yasaklarına aykırı, ruhsatlı silah taşıyanların ise sadece seçim yasaklarına aykırı davrandığını vurguladı.


haber7
 



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,276 µs