En Sıcak Konular

DTP'nin yeni dönem stratejisi

28 Temmuz 2007 10:18 tsi
DTP'nin yeni dönem stratejisi DTP parçalı görüntü ve güçlü politika oluşturamadığı için hedeflediği oyunu alamadığını tesbit etti, yeni dönem için “Dar polemiklerle değil, sorunların özüyle uğraşacağız” açıklaması yaptı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Merkez Yürütme Kurulu, grup kuracak kadar milletvekili çıkarmasına rağmen, hedeflenen düzeye ulaşılamadığını, bunun “dışardan kaynaklanan nedenleri kadar, kendilerinden kaynaklanan nedenleri de olduğunu” bildirdi. Kendilerinden kaynaklanan nedenler, kolektif hareket edilemeyip “parçalı görüntü” yaratılması ve “güçlü bir politika oluşturulamaması” sayıldı. Yeni dönemde “dar polemik” değil, “sorunların özüyle uğraşılacağı” vurgulandı.  

DTP Merkez Yürütme Kurulu toplanarak, seçim sürecini değerlendirdi. Daha sonra yapılan açıklamada “AKP’nin oyunu artırmasındaki temel faktörün, alternatifsiz bırakılan halkın istikrar arayışı olduğu” görüşü dile getirildi.

AK PARTİ BEKLENTİYİ KARŞILAMALI
Açıklamada, “Halk, AKP’nin sergilediği değişimden yana söylem ve görüntüsüne prim vermiştir. Bu anlamıyla, AKP, seçim sonuçlarını iyi okumalı, halkın demokratik değişim yönünde talep ve beklentilerine karşılık verecek bir sorumluluk yüklendiğini göstermelidir” denildi.

YÜZLEŞMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ
Partinin aldığı sonuçların da değerlendirildiği açıklamada, özetle şu görüşlere verildi:

“DTP olarak seçimden daha yüksek beklentilerimiz olmakla birlikte, Mecliste grup kuracak sayıda milletvekili çıkarmamız çok önemli ve Türkiye için büyük bir kazanımdır. Bir grup kuracak sayıda milletvekili çıkarmamıza rağmen beklediğimiz düzeyde bir sonuca ulaşamamamızın dışımızdan kaynaklanan nedenleri kadar, kendimizden kaynaklanan nedenleri de vardır ve bunlarla yüzleşmekten çekinmeyeceğiz.

KOLEKTİF HAREKET EDEMEDİK
Parti bileşenlerinin ve tüm kurumlarımızın kolektif bir biçimde harekete geçmekte yetersiz kalması verimin düşmesine yol açmış ve parçalı bir görüntü yaratmıştır. Seçim sürecinde güçlü bir propaganda ile ortaya çıkmamamız bir boşluk yaratmıştır.”

DTP’nin yeni dönemde barış, demokrasi, her alanda değişim ve özgürlüklerin teminatı olacağı belirtilen açıklamada, “Dar polemiklerle değil sorunların özüyle uğraşacağız” denildi.

NTV



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,517 µs