En Sıcak Konular

Uras: DTP’yi grupsuz bırakmam

28 Temmuz 2007 21:37 tsi
Uras: DTP’yi grupsuz bırakmam İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Türkiye’nin, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine uygun bir cumhurbaşkanı çıkaracağını belirterek, “Yeter ki geçen Meclisin rövanşı gibi algılanmasın” dedi.

TBMM’de kaydını yaptıran Uras, gazetecilerin sorularını yanıtladı.”İlk icraatının ne olacağının” sorulması üzerine Uras, “Yüzde 10 seçim barajını kaldırmak, Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarını demokratikleştirmek” olacağını söyledi. Uras, Atatürk’ün Meclisine girmekten mutluluk ve onur duyduğunu dile getirdi.


Türkiye’nin aydınlık yüzü olmaya çalışacaklarını belirten Ufuk Uras, “Ülkede bastırılanların, sesi duyulmayanların, köşeye sıkıştırılanların, emeği ile geçinenlerin sesi soluğu olabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

İstanbul’da, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir bağımsız adayın seçim kazandığını ifade eden Uras, ilk olmanın, kendisi için çok önemli olduğunu anlattı.

“CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE GENEL KURULA GİRECEĞİM”

Seçim barajlarının olmadığı, toplumun bütün renklerinin yansıdığı bir Meclise kavuşmanın önemli olduğunu vurgulayan Uras, bu yolda mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

“DTP’nin grup kurması halinde, grupta yer alıp almayacağının” sorulması üzerine İstanbul Bağımsız Milletvekili Uras, partiden, gruba katılma yönünde bir öneri olmadığını kaydederek, grup kurmada sorun yaşaması halinde, DTP’yi grupsuz bırakmayacağını bildirdi. Bir soru üzerine Uras, cumhurbaşkanı seçiminde Genel Kurula gireceğini belirtti.

Uras, Meclise sorun çıkarmaya değil, sorunları çözmeye geldiklerini ifade ederek, Türkiye’nin demokratik, laik, sosyal hukuk devletine uygun bir cumhurbaşkanını çıkaracağını söyledi.

Ufuk Uras, “Yeter ki geçen Meclisin rövanşı gibi algılanmasın. Bu Meclis ayrı bir Meclis, yüzde 68 oranında kendini yeniledi. Bu Meclis, geçen Meclisin devamı gibi, geçen Meclisin çözemediği sorunları ele almamalı, kendi içinde kendi cumhurbaşkanını belirlemeli. Biz de bu yönde kolaylaştırıcı olacağız” dedi.

ntvmsnbc

 

 



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,830 µs