En Sıcak Konular

TESUD'dan Erdil'i ziyaret et çağrısı

28 Temmuz 2007 23:08 tsi
Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı em. Tüm Gnr. Rıza Küçükoğlu emekli paşalara mektup göndererek tutuklu emekli Oramiral Erdil'i ziyaret etmelerini istedi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)Genel Başkanı emekli Tümgeneneral Rıza Küçükoğlu, emekli kuvvet komutanlarına ve paşalara mektup yazarak Çorlu Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil’i ziyaret etme çağrısında bulundu.

ANKA’ya konuşan Küçükoğlu, emekli Oramiral Erdil’i topluca ziyaret etmekten vazgeçtiklerini belirterek, “Ziyaret için henüz bir tarih belirlemedik. Ancak, topluca ziyaret etmemizin yanlış anlaşılacağını düşünüp bu kararımızdan vazgeçtik. Arkadaşlarımızdan bireysel ziyaretlerde bulunmalarını istedik” diye konuştu.

"ERDİL, KADER MAHKUMU"

Gazetelerde çıkan “Er mektubu görülmüştür” başlıklı haberlerin kendilerini rahatsız ettiğini belirten Küçükoğlu, “Biz ceza ile ilgilenmiyoruz. Bizim için mahkemenin verdiği karar önemli değil. Deniz kuvvetleri Komutanlığı yapmış bir oramirale daha iyi bir muamele yapılmasını beklerdik. Her gün gazetelerde haber çıkması bizi rahatsız ediyor. Kader arkadaşlığı yapmışsak, onuruna yapılan eyleme karşı koymalıyız. Bu bir kaderdir. Kader mahkumluğudur. Arkadaşımızı bir şekilde ziyaret etmeliyiz” dedi.

TOPLUCA ZİYARET ETME TALEBİMİZ YANLIŞ ANLAŞILDI’

Emekli Oramiral Erdil’in aldığı ceza veya mahkum olduğu olayla ilgilenmediklerini de belirten Küçükoğlu, Türk geleneklerine göre mahkumların ziyaret edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Erdil’in yalnız bırakılmaması gerektiği konusunda arkadaşlarını mektup yazarak uyardığını doğrulayan Küçükoğlu, “Kişisel haklarına yapılan saldırıya da karşı çıkmamız gerekir. Topluca ziyaret edilmesi için mektup yazdık. Yanlış anlaşıldı. Bu nedenle bireysel ziyaretler yapılacak. Asker arkadaşlığının çok önemli olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Dernek yöneticilerinin Erdil’i ziyaret ettiğini belirten Küçükoğlu, önümüzdeki günlerde Letonya’nın Başkenti Riga da yapılacak olan uluslararası bir toplantıya katılacağını, toplantı sonrası eşiyle birlikte Erdil’i ziyaret edeceğini kaydetti.

Küçükoğlu, “35 NATO ülkesinin emekli subaylar teşkilatının yıllık zirvesine gidiyoruz. Gelecek yıl biz ev sahipliği yapacağız. NATO Genel sekreteri de toplantıya katılacak. Türk bayrağı ile resmi geçit yapacağız. Toplantıda terörizm gibi konular gündeme gelecek. Üniformalı katılacağız törene”

haber7



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs