En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den İngiltere çıkartması

1 Kasım 2013 14:45 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'den İngiltere çıkartması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkileri güçlendirmeki çin kurulan "Tatlı Dil Forumu"nda konuşmak üzere İngitere'ye gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiliz Tatlı Dil Forumu'nun 1-3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan 3. toplantısına katılmak üzere Edinburg'a gitti.

Forumla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Gül, "Beraberimdeki heyette Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik'in yanı sıra üst düzey bürokratlarımız ve akademisyenlerimizde yer almaktadır. Tatlı Dil Forumu, Türkiye ve İngiltere arasında mükemmel düzeyde seyreden siyasi ilişkilerin ruhuna uygun şekilde ikili işbirliği ve koordinasyonun entelektüel düzeyde de ilerletilmesi amacıyla iki sene önce başlatılmış olan bir sivil toplum girişimidir. Bu çerçevede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan tüm siyasi partilerden milletvekillerimizin yanı sıra, önde gelen işadamlarımız, akademisyenlerimiz ve medya mensuplarımızda forum kapsamında iki gün sürecek olan panellere ve etkinliklere katılmak, bu vesileyle İngiliz muhataplarıyla temaslarda bulunmak üzere Edinburg ziyaretine katılacaklardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Türk ve İngiliz tarafların özverili ve disiplinli çalışmaları neticesinde organize edilen 3. toplantı kapsamında düzenlenecek panellerde katılımcılar Türkiye ve İngiltere'nin ortak gündeminde yer alan küresel ekonomik gelişmeler, enerji güvenliği, Avrupa Birliğiyle ilgili konular ve bölgemizde yaşanan gelişmeler gibi güncel konuları değerlendireceklerdir" diye konuştu.

Edinburg ziyaretinde bir konuşmada yapacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İngiliz yetkililer ve basın mensupları ile gerçekleştireceğim bazı temasların yanı sıra, Edinburg ve civarında yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi de ön görüyorum. Türk-İngiliz Tatlı Dil Formu'nun gelişimi, forumun kurumsallaşmasına yönelik çalışmaları teşvik etmektedir. 4. toplantısı gelecek yıl ülkemizde yapılacak olan formu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz. Formun iki ülkeden çeşitli alanda faaliyet gösteren grupları bir araya getirerek, birbirlerini tanımlarına, ileriye dönük yararlı bağlantılar kurmalarına karşılıklı anlayışın artmasına vesile olacağını ve forum çerçevesinde gerçekleştirilecek entelektüel tartışmaların her iki ülkeden siyasetçilere ışık tutacağını düşünüyorum. Forum çalışmalarının dostumuz ve stratejik ortağımız İngiltere'yle ilişkilerimize önemli katkı yapacağına ve sivil diyalogu da içerecek şekilde derinleşmesini sağlayacağına samimiyetle inanıyorum" ifadelerini kullandı.

TATLI DİL FORUMU NEDİR?

Tatlı Dil Forumu, Türk Dışişleri Eski Bakanı Yaşar Yakış ile İngiliz Dışişleri Eski Bakanı Jac Straw tarafından kurulan, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini amaçlayan bir oluşumdur. Forum 2011 yılında kuruldu. İlk toplantı da 2011 yılında yapıldı. Forumun ilk toplantısı İngiltere'de, ikincisi ise Türkiye'de yapıldı. Forum bu yıl İskoçya'nın başkenti Edinburg şehrinde yapılacak.

Sivil diyalogu güçlendirme hedefini taşıyan forum iki ülkenin iş, akademi, siyaset ve medya çevrelerinin temsilcilerinin tek bir platformda toplamakta, katılımcıların güncel ikili veya uluslararası meseleleri gayri resmi ve esnek bir yaklaşımla tartışmalarına imkan taşımaktadır.

Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,411 µs