En Sıcak Konular

Savaş Ay için Sabah gazetesi önünde tören

11 Kasım 2013 13:40 tsi
Tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 9 Kasım'da hayatını kaybeden gazeteci-yazar Savaş Ay için yıllarca görev yaptığı Sabah gazetesi önünde tören düzenlendi.

Tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 9 Kasım'da hayatını kaybeden gazeteci-yazar Savaş Ay için yıllarca görev yaptığı Sabah gazetesi önünde tören düzenlendi.
 
Barbaros Bulvarı'ndaki gazete binası önündeki törene, Savaş Ay'ın cenazesi getirildi. Tabutun üzerine Ay'ın fotoğrafı ve adeta kendisiyle özdeşleşen, üzerinde 'A' yazılı şapkası bırakıldı. Usta gazetecinin oğlu Ulaş Ay, törene babasının fotoğraf makinesi boynunda asılı olarak geldi. Törene, Ulaş Ay'ın yanı sıra Savaş Ay'ın kızkardeşi Işıl Ay, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, televizyoncu Korcan Karar, aralarında Hıncal Uluç, Mahmut Övür, Hasan Bülent Kahraman'ın da bulunduğu çok sayıda yazar, çalışma arkadaşları ve meslektaşları katıldı.
 
Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, yaptığı konuşmada Savaş Ay’ın mesleğine aşık olduğunu ve gazeteciliği hayatının her saniyesine yerleştirdiğini belirterek, Savaş Ay'ın hastanede yazdığı son yazıları okudu. Törende Ay'ın bazı meslektaşlarının ve yakınlarının ağladığı gözlendi. Şafak, sözlerini “Hoşça kal Savaş Ay, hoşça kal” diyerek bitirdi.
 
İmam Mustafa Çiçek tarafından okunan duaların ardından, Savaş Ay'ın çalışma arkadaşlarından 'helallik' alınarak tören sonlandırıldı.
 
Gazeteci Ay'ın cenazesi, arkadaşları ve meslektaşlarının alkışları arasında cenaze aracına konularak, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek tören için buraya götürüldü.
 
Savaş Ay'ın naaşı Fatih Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Kozlu'daki aile mezarlığına defnedilecek.

aa


Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,629 µs