En Sıcak Konular

Arınç, ABD Başkan Yardımcısı ile görüşecek

19 Kasım 2013 11:54 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, perşembe günü Washington'da olacağını belirterek, "Sayın Başkan Yardımcısı Biden ile bir görüşmemiz olacak" dedi.

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, perşembe günü Washington'da olacağını belirterek "Sayın Başkan Yardımcısı Biden ile bir görüşmemiz olacak. Henüz saati tespit edilmedi ama üzerinde karar kıldık" dedi.

Arınç, TRT Haber'in yeni stüdyolarında yapılan ilk yayına katıldı.  

TRT'nin yeni haber stüdyosunu beğendiğini ifade eden Arınç,  "Burası bir bölümüyle uzay üssü gibi bir bölümüyle dünyanın en büyük haber merkezlerinden birisi. Stüdyo bir tasarım harikası" diye konuştu.

TRT'nin önemli atılımlar yaptığını aktaran Arınç, "Yeni haber stüdyomuzun olmayışı eksiklikti. Bugün hem kullanışlı, göze hoş gelen ve HD kalitesinde yani yüksek çözünürlüklü bir ekran ve haber stüdyosu ortaya çıktı. İnanıyorum ki her izleyen, her öğrenen bunu alkışlayacaktır. TRT'nin 15 kanalıyla yayıncılık yaptığı bir dünyada böyle bir haber stüdyosuna sahip olmak da belki aynı derecede büyük başarı. Bu başarılarından dolayı TRT'yi kutluyoruz" ifadesini kullandı.

TRT kanallarının, özellikle TRT Haber'in izlenme rekorları kırdığını ve bunun takdirle karşılandığını vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"Bütün haberleri, canlı yayınlardan, son dakikalardan alıp, bütün internet dünyasına, haber ajanslarına yansıyan tüm haberleri hiçbir fark gözetmeksizin insanların dikkatlerine sunabiliyoruz. Büyük bir gelişmişlik bu. Bütçemizi iyi kullanıyoruz, şüphesiz devletin bize tanıdığı imkanları eşit, adil paylaşımlar içerisinde, her fikre, her düşünceye de yer vermek suretiyle Türkiye'nin farklı toplum kesimlerine de hitap edebilecek bir anlayışla yapıyoruz. TRT'den, siyasi tarafgirlik sebebiyle belki eleştirilerini yöneltenlerin dışında toplumumuzun büyük memnuniyet içinde olduğunu görüyorum."

Arınç, TRT İngilizce kanalı hazırlıklarının özellikle son 6 ayda büyük sürat kazandığını, altyapının hazırlandığını, yakın zamanda dünyanın dikkatinde olacağını bildirdi.

-ABD ziyareti-

Amerika ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Arınç, "Çarşamba günü yolcuyuz, perşembe günü Washington'da olacağız. Sayın Başkan Yardımcısı Biden ile bir görüşmemiz olacak. Henüz saati tespit edilmedi ama üzerinde karar kıldık. Bunun dışında bir iki temasımız olacak, bir düşünce kuruluşunda konuşmamız olacak, sadece davetlilere mahsus, sanıyorum bütün basın mensupları da olur" dedi.

Resmi mahiyette olmayan birtakım çalışmaları da olduğunu dile getiren Arınç, cumartesi, pazar New York'ta bulunacaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları belirtti:

"Bizim hemen hemen her kıtayla yaptığımız bir medya buluşmamız var, Afrika, Avrupa ile yaptık, Asya ile yaptık, Türkçe Konuşan Ülkeler Forumu. Şimdi sıra Kuzey Amerika'ya geldi. Orada da Türkçe yayın yapan yurttaşlarımızın kurduğu radyo, televizyon, mecmua neyse, onların temsilcileriyle ve ilgi duyan diğer yayın kuruluşlarının temsilcileriyle toplantılar yapacağız. Beraberimizde Basın Yayın Enformasyonun, Anadolu Ajansının yetkilileri olacak. Anadolu Ajansının New York ofisini açmış olacağız. Yine New York'ta bir düşünce kuruluşunda toplantı yapacağız. Washington'u ihmal ettim, orada da işadamlarının, yani büyük kuruluşların CEO'larıyla Türkiye'ye yatırım konusunda özel bir toplantı yapacağız. Ama sanıyorum Washington'daki resmi temaslarımızın en önemli olanı Sayın Biden ile yapacağımız görüşme."

AA



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,971 µs