En Sıcak Konular

Karakollara 3 kilometrelik zırh

2 Şubat 2014 09:52 tsi
Karakollara 3 kilometrelik zırh Meteksan'ın geliştirdiği PTR-3013 radarı ile karakol ve özel güvenlik gerektiren yerler 3 km'lik koruma zırhıyla çevrilecek.

Askeri karakolların etrafında pusu kuran teröristlerin adım adım görüntülenmesini sağlayacak radar önceki gün tanıtıldı. Radar ile askeri karakolların etrafında pusu kuran teröristler adım adım görüntülenebilecek.

Meteksan Savunma Sanayi geliştirdiği 'Orta Menzilli Kara Gözetleme Radarı' PTR-3013'ün prototipini basına gösterdi.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYE ÇIKACAK

Bugün'ün haberine göre, PTR-3013 adındaki radar 3 kilometrelik menzil alanında hareketli nesne ve özneleri tespit, takip ve inceleyebiliyor. Radar aynı zamanda hedef tespit üzerine özel algoritmalar da içeriyor. Yetkililer hafif ve kolay kurulumu ile askeri üs, karakol ve özel güvenlik alanlarının bu radar ile üst düzeyde korunabileceğini söyledi.

PKK terör örgütünün, Dağlıca ve Aktütün karakollarına yaptığı ağır silahlı saldırılarda güvenlik zafiyeti olduğu vurgusu yapılmıştı. Doğu ve Güneydoğu'da bulunan karakolların, kalekola çevrilmesi alınan güvenlik önlemlerinden biriydi. Ancak Meteksan'ın geliştirdiği yeni radarın kalekol veya karakol saldırılarına karşı güvenliği üst düzeye çıkaracağı belirtildi.

2 PERSONELLE HIZLICA KURULABİLİYOR

Sistem, yüksek mobilite gerektiren durumlarda iki personel tarafından kolaylıkla taşınıp hızla kurulabiliyor. Radar güvenlik personelinin bölge gözetleme faaliyetleri, karakol veya üslerde çevre faaliyetlerini gözetleme, bölge ve sınır koruma, askeri veya sivil kritik üslerin ve tesislerin korunmasında kullanılacak.

AKILLIK TELSİZLER MESAJ DA GÖNDERİYOR

"Aselsan 4900 ATLAS Sayısal Haritalı El Telsizi", İstanbul, Ankara ve İzmir'deki birçok birliğine gönderildi. Buradaki birliklerde kullanılmaya başlayan telsizlerin kısa süre içinde diğer birliklere de dağıtılması planlanıyor. Özellikleriyle dikkat çeken telsizler uygulamalarıyla akıllı telefonları aratmıyor. Sesin yanı sıra veri transferine de olanak sağlayan yeni nesil telsizlerle telefon aranabiliyor, gelen telefon aramalarına cevap verilebiliyor. Her telsizin kendine ait özel kodları bulunuyor. Gelişmiş kriptolama teknikleriyle güvenliğin üst düzeyde tutulduğu telsizler, kritik görevlere yönelik olarak entegre GPS haritası, veri uygulama araçları çok modlu, çok bantlı ve çok sistemli çalışan yeni nesil bir ürün olma özelliği taşıyor. Telsizlerde cep telefonlarında olduğu gibi zil sesi seçme, mesaj tonu belirleme gibi özellikler de bulunuyor. Geniş LCD ekranı bulunan telsizler yüksek kapasiteli bataryalarıyla uzun süre hizmet verebiliyor.



Bu haber 1,472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,118 µs