En Sıcak Konular

ABD'deki deprem Asya piyasalarını salladı

4 Şubat 2014 12:15 tsi
ABD'de dün açıklanan imalat sanayi ve inşaat harcamaları verilerinin beklentilerin oldukça altında kalması sonrasında, ekonomik toparlanmanın hızına yönelik endişeler artarken, ABD borsalarında yaşanan sert düşüşler, Asya'da da etkisini gösterdi. Avrupa B

Asya borsaları, ABD'de dün beklentileri karşılamayan verilerin ardından ekonomik toparlanmanın hızına yönelik endişelerle, günü satış ağırlıklı kapattı.

ABD'de dün açıklanan imalat sanayi ve inşaat harcamaları verilerinin beklentilerin oldukça altında kalması sonrasında ekonomik toparlanmanın hızına yönelik endişeler artarken, ABD borsalarında yaşanan sert düşüşler, Asya'da da etkisini gösterdi.

Japonya'da Nikkei endeksi, ABD'de olumsuz yönde gelen verilere ilave olarak, Abenomics politikaların faydalarının sorgulanmasının başlanmasıyla da 4 ayın en düşüğünü gördü, yüzde 4,18 oranında değer kaybetti. Endeks böylece günü yaklaşık 4 ayın en düşüğü olan 14.008,47 puandan tamamladı. Dolar karşısında oldukça dalgalı bir seyir izleyen yen ise kayıp ve kazançlar arasında gidip geliyor. Dolar/yen paritesi şu dakikalarda yatay seyirle 101,021 seviyesinden işlem görüyor.

Güney Kore'de açıklanan verilere göre, ocak ayından TÜFE yıllık yüzde 1,1 arttı. Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 1,7 azalışla günü 1.886,85 puandan kapattı.

Hindistan'da Sensex endeksi ise yüzde 0,6 değer kaybıyla 20.098,74 puanda seyrediyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi ise yatay seyirle 62,591 seviyesinden işlem görüyor.

Hong Kong'da Hang Seng endeksinde ise şu dakikalarda sert düşüş yaşanıyor. Endeks, yüzde 2,82 gerilemeyle  21.401,38 puanda dalgalanıyor.

Çin borsasında tatil nedeniyle işlem yapılmıyor.

Avrupa borsaları da, Avro Bölgesi'ndeki enflasyon verisi  öncesi güne düşüşle başladı.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,5 azalışla 316,64 puana gerilerken, Londra'da FTSE-100 endeksi  yüzde 0,41 azalışla 6.439,32 puana düştü.

Frankfurt'ta DAX endeksi yüzde 0,60 azalarak 9.131,14 puana, İtalya'da MIB 30 endeksi ise yüzde 0,50 değer kaybederek 18.812,43 puana geriledi.

Paris'te CAC 40 endeksi de yüzde 0,32 azalışla 4.095,50 puana düşerken, İspanya'da IBEX 35 endeksi de yüzde 0,54 değer kaybederek 9.672,60 puana çekildi.



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,107 µs