En Sıcak Konular

Mümtazer Türköne'ye sert tepki

6 Şubat 2014 12:05 tsi
Mümtazer Türköne'ye sert tepki Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne'nin "AK Parti kapatılmalı" açıklaması tartışılmaya devam ediyor.

Açıklamayı değerlendiren 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, "Böyle bir kafa olabilir mi?" derken gerekçesinin de kendisini hayretler içerisinde bıraktığını belirtti.

İşte Murat Çiçek ve Melih Altınok'un konuya ilişkin değerlendirmeleri:

Murat Çiçek: Mümtazer Türköne şaşırtmaya devam ediyor. Hakikaten böyle birşey yok yani. Dün Habertürk'e konuktu ve programa girer girmez şaşırttı. CHP, BDP, MHP, Bağımsızlar ve mecliste olmayanlar bile şimdiye kadar "AK Parti kapatılmalı" cümlesini kullanmadı. Kapatılma meseleleri en son yasa değişikliğinden sonra kaldırılmıştı. Kapatılan partilerin milletvekillerine getirilen yasak da kaldırıldı bildiğim kadarıyla. Türkiye demokrasisi bu ayıptan temizlendi. Her parti için geçerli bu. Ama Mümtazer Türköne rahatlıkla bu cümleyi kullanabiliyor. "AK Parti kapatılmalı" cümlesini yüzü kızarmadan söyleyebiliyor. Bu CHP, MHP ve diğerleri için de söylendiğinde aynı şey. Programın diğer konuğu Orhan Miroğlu'nun "Bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz?" şeklindeki sorusuna da "Bu benim öngörümdü" diye cevap verdi. İşi öngörü noktasına sokacaksak neler neler söylenebilir. Öngörü şemsiyesinin altına sığınacaksak o zaman istediğimiz cümleleri istediğimiz kişi ve kuruma söyleyebiliriz. Garip bir kafa!

Melih Altınok: Öngörü olması için de bir defa, "Böyle bir tehlike var" diyorsa bunu öngörü kapsamına alabiliriz ama bunun devamında demokratik sivil siyaseti savunan bir asgari standartlara sahip olması gereken bir aydının buna karşıyım demesi gerekiyor. Ama Mümtazer Türköne diyor ki "Eşit koşullarda bir siyasi mücadele dönmüyor" diyor.

Murat Çiçek: Böyle bir kafa olabilir mi? Cümlesinin altına baktığın zaman gerekçe de şu, "AK Parti yüzde 50 oy alıyor. Eşit bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla kapatılmalı. O zaman şöyle mi diyeceğiz, "CHP de yüzde 28 oy alıyor, yarım kapatılmalı"

Melih Altınok: Ne kadar vahim durumdayız. Orhan Abi'nin (Orhan Miroğlu) programdaki hayretini paylaşıyorum. Birincisi Mümtazer Türköne'nin kişiliğinden, ikincisi de 2014 yılında parti kapatmaların savunulmasından. Ve ne yazık ki bunu Mümtazer Türköne gibi bir isim üzerinden tartışıyoruz. Bunu bir faşist söylese şaşırmayız ve üstüne konuşmayız. Ama Mümtazer Türköne böyle bir isim değildi! Zekasına çok güvendiğim bir isimdi ama son dönemlerde savunduğu argümanlar bu tartışmada hakikaten aklının nasıl bulandığına dair net bir delil. Böyle bir şeyin hiçbir şekilde savunması olamaz. Öngörü bile olsa.

stargazete.com


Bu haber 1,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,520 µs