En Sıcak Konular

Erdoğan'ı dinleyenler ihanetten yargılanacak

6 Şubat 2014 12:12 tsi
Başbakan Erdoğan, kendi evinin dinlenmesini "casusluk faaliyeti" olarak değerlendirdi. Casusluk faaliyeti içinde olanlar "vatana ihanetten" yargılanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Evinin dinlenmesinin casusluk olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Mesela benim evimin dinlenmesi. bu casusluktur. Bununla ilgili atılması gereken adımlar atıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na çok gizli kaydıyla dosya gönderildi. Ama bu bile basına servis edildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu’ndan gizli çıktı, savcılıkta sızdı" dedi.

"YANLIŞ YAPAN GİDİYOR"

Yargıda yanlış yapanlara Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) müdahale ettiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu: "Atamaları eleştiriyorlar. 250 bini aşkın polis var. Yanlış yapanlar elbette yer değiştirecek. Zaten yer değiştirmelerin çoğu kendi ili içinde yapıldı. Yargıdaki yanlışlara da HSYK el koydu. Orada da asıl atama listesi sonra gelecek."

"TIR BASKINI PARALEL İŞİ"

Erdoğan, Adana'da Jandarma’nın MİT TIR’larının durdurmasını, paralel devletin askere sızma çabası olarak değerlendirdi. Erdoğan, "Askere sızma gayretleri de var. Adana olayı anlamlıdır. Yere yatırma işlemi de öyle. Polis bölgesinde bunu yapamazsınız. Hatalar, eksikler olabilir ama MİT mensubuyum deyince durması lazım. Durmuyorlar. Sandıkları açıyorlar, medyaya gösteriyorlar. İşte bu paralel devletin işbirliğidir" diye konuştu.

"30 MART DÖNÜM NOKTASI"

Başbakan Erdoğan, 30 Mart'tan sonra siyasette yeni bir dönüşüm olabileceğini ifade ederek, "Bu dönüşümün içinde yeni aktörler ortaya çıkabilir" dedi. Erdoğan, "Bu yerel seçim olduğu için cesaret edemeyebilirler. Ama seçimden sonra 2015 için şu anda birileri hazırlığın içine girip bazı adımlar atabilir. Onun için 30 Mart milat olacak” diye konuştu. Erdoğan, bu nedenle AK Parti’nin 30 Mart'ta alacağı oy oranının çok büyük bir önem kazandığını da vurguladı.

KILIÇDAROĞLU'NA SORU

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının kendi dönemlerinden Vakıfbank’a girdiğini belirterek, "Hatta arkadaşlar sordular, ben ‘hayırlı olsun’ dedim, şimdi de istifa ediyor, niye istifa ediyor?" diye konuştu.



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,934 µs