En Sıcak Konular

Tümtürk: Provokasyonlar Uygur davasını itibarsızlaştırıyor

6 Şubat 2014 16:12 tsi
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Çin Büyükelçiliği önünde yapılan eylemde provokatif eylemlerin yapılmasının Doğu Türkistan davasını itibarsızlaştırdığını söyledi

Doğu Türkistan'da 17 yıl önce yaşanan Gülca katliamını protesto etmek için Çin Büyükelçiliği'ne gelen Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile Ülkü Ocakları mensubu olduklarını iddia eden bir grup arasında tartılşma ve kavga çıktı. Ülkü Ocakları Genel Merkezi ise bir açıklama yaparak kavgayı başlatan grubun Ülkü Ocakları ile ilgisi olmadığını belirtti.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "Doğu Türkistan davası da ülkücü hareketin yıllardır çeşitli platformlarda dile getirdiği ve savunduğu bir davadır. O sebepten dolayı ülkücülerle Doğu Türkistanlı soydaşlarımız arasında herhangi bir problemin olması mümkün değildir." denildi.

Açıklamada "Orada kavga çıkaran şahısların kurumumuzla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bir avuç kendini bilmezin çıkarttığı hadisenin ülkücü hareketle ilişkiliymiş gibi sunulması tamamen maksatlı ve gerçek dışıdır. Doğu Türkistan Derneği temsilcileri de şahısların kurumumuzla alakası olmadığını bilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk de  Dünya Bülteni'ne yaptığı açıklamada Gülca katliamını protesto etmek için Çin Büyükelçiliği önünde toplandıklarını belirterek basın açıklamasını okuduğunda bir grubun sürekli "Katil Çin, İşbirlikçi AKP" şeklinde slogan attığını ve açıklamayaı okumasına izin vermediklerini söyledi.

Tümtürk, başta slogana müdahale etmediklerini fakat açıklamayı okuyamaz duruma gelince uyarıda bulunduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gruptakilere 'Buraya Çin'i protesto için geldik. Bizim Türkiye'deki siyasi partiler ve hükümetle sorunumuz yok, Bu sloganın yeri burası değil. Bir partiyi protesto etmek isyorsanız onun genel merkezine gidin' dedik. Buna rağmen grup slogan atmaya devam edip açıklamanın okunmasına engel olunca polislerden gruptakilerin eylemi provoke ettiği gerekçesiyle engel olmalarını istedik. Polisler grubu eylem yerinden uzaklaştırmaya çalışırken birkaçı arkadaşlarını uyardı ve yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi. Bunun üzerine gruptakiler bu kişileri tartakladı. Kavganın büyümesi üzerine polis araya girdi ve grubu alandan uzaklaştırdı. Daha sonra grubu uyaran kişiler gelip özür diledi bizden."

Çin'in yaptığı bir katliamı protesto için toplanırken birlik görüntüsü sergileyememenin kendilerini Çinlilere karşı küçük düşürdüğünü belirten Tümtürk, "Bizi Çinlilere mahcup ettiler" dedi.

Olaydan sonra MHP Genel Merkezi ve Ülkü Ocakları'nı arayarak durumdan haberdar ettiklerini, bu kişilerin eğer üyeyse yaptırım uygulanmasını, değillerse bir açıklama ile bunu deklare etmelerini istediğini belirten Tümtürk, Ülkü Ocakları'nın açıklama yaptığını ve provokatörlerin üyesi olmadığını açıkladığını söyledi.

Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs