En Sıcak Konular

Yasa AİHM'in verdiği karara uygun

8 Şubat 2014 23:12 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, internet düzenlemesiyle ilgili, "Yaptığımız düzenleme Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği karara uygun" dedi.

 Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti'nin Tokat'taki belediye başkan adaylarının tanıtımı için düzenlenen toplantıya katılmak üzere geldiği kentte, Vali Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Tokat'a ilk defa geldiğini ve burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Tokat'ta kendisine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, bir gazetecinin "internet düzenlemesine" ilişkin sorusu üzerine, "Dün açıklamamızı yaptık. Yaptığımız düzenleme, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği karara uygun. Aynı şekilde en temel hak olan özel hayatın gizliliği konusunda düzenlemeler yapan bir yasadır. Daha önce, herhangi bir olumsuz şey olduğu zaman herhangi bir servis sağlayıcıyı, YouTube başta olmak üzere, mahkeme kararıyla tamamen kapatıyorduk. Şimdi herhangi olumsuz durum olduğu zaman servis sağlayıcı değil, sadece o içerik kapatılıyor. Bu içeriğin kapatılması da sadece bu kuruluş ya da başkanına bağlı değil" diye konuştu.

Yasaların insanların temel hak ve özgürlüklerini korumak için var olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Yasalar, başkalarının insan hak ve özgürlüklerine girmemesini düzenler. Yasaların temeli budur. İnternette böylesine sınırsızca özgürlük olabilir mi? Başkalarının insan hakkını ihlal eden şeylere müsaade edilir mi? Burada yapılan düzenleme, Türkiye'ye karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin yıldırım kararı vardır. Nedir? Niye servis sağlayıcı bloke ettiniz? O içeriği bloke etmediniz? İşin özeti budur. Burada daha önceki Türkiye'de yasalara göre daha demokratik ama kişilik haklarını koruyucu bir düzenleme getirilmiştir. AB'li dostlarımızdan dünkü yazılı açıklamamızda da rica ettik. Türkiye ile ilgili bir gelişme olduğu zaman, bir yasa tasarrufu olduğu zaman veya herhangi bir bilgi olduğu zaman size başka türlü ulaşabilir" ifadesini kullandı.

 "Bu yılı AB yılı olarak geçirmek arzusundayız"

"Türkiye'nin AB süreci böyle bir ortamda devam ediyor" diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Her şeyin açıkta konuşulduğu süreçte gitmesini arzuluyoruz. Başbakanımızın Brüksel ziyaretinde görüşmeleri de bu çerçevede oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande görüşleri açıklamıştır ve paylaşmıştır; müzakereler devam etsin. Devam etmesi için Merkel ile dahi hemfikiriz. Başbakanımızın söylediği gibi, bu yılı AB yılı olarak geçirmek arzusundayız. Reformları yapmak istiyoruz."

AA



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,769 µs