En Sıcak Konular

Seçim şarkıları üç dilde

9 Şubat 2014 09:34 tsi
Seçim şarkıları üç dilde Farklı dilde propagandaya da öncü olacak... AK Parti'nin üç seçim şarkısı Kürtçe, Zazaca ve Arapçaya çevrildi.

Başbakan Erdoğan'ın beğenip onay verdiği şarkılar, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki çalışmalarında kullanılacak.

AK Parti'den tarihi adım... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'ni açıklarken, "Siyasi Partiler Kanunu'nda yapacağımız değişiklikle, siyasi partiler ve adaylar tarafından yapılacak her türlü propaganda da Türkçenin yanında farklı dil ve lehçelerin de kullanılabilmesini mümkün hale getiriyoruz" demişti.

ERDOĞAN MYK'DA DİNLEDİ

Hükümet de Meclis'e gönderilen pakette bu düzenlemeye yer verdi. Yasalaşması için gün sayılan paketle sağlanan imkânın ilk uygulamasına da AK Parti yönetimi öncülük etmeyi kararlaştırdı.  Başbakan Erdoğan'ın onayıyla, AK Parti Tanıtım ve Medya İşleri Başkanlığı üç şarkının Kürtçe, Zazaca ve Arapça versiyonlarını hazırlattı. "Bu Memleket Hepimizin", "Bi Daha" ve "Aynı" adlı şarkılar, meydanlarda Türkçenin yanı sıra Kürtçe, Arapça ve Zazaca olarak da okunacak. Bunların da aralarında olduğu seçim şarkıları, AK Parti'nin hafta içinde yapılan son MYK'sında Başbakan Erdoğan ve parti yöneticilerine de dinletildi. Erdoğan'ın da ezgilere beğenerek onay verdiği öğrenildi. Bunların yanı sıra, "Şimdi Tam Vakti", "Bir Daha Bir Daha", "Beraberiz Biz Hepimiz", "Dönmem Geri", "Yeniden", "Işık Burdan Yükseliyor" gibi şarkılar da seçim sürecinde meydanları coşturacak.

OPERASYONA SLOGANLI YANIT


AK Parti'nin, seçim sürecinde kullanacağı sloganlar da belirlendi. Sloganların, Erdoğan'ın "darbe girişimi" olarak nitelendirdiği 17 Aralık Operasyonu ve Gezi olaylarına da yanıt niteliğinde olması dikkat çekti. AK Parti, 30 Mart seçimlerine giderken, "Daima Millet, Daima Hizmet", "AK Belediyeler Mutlu İnsanlar", "Yeni Türkiye Yolunda Bi Daha (Ankara-İstanbul)", "Yeni Türkiye Yeni Şehirler" sloganlarını kullanacak.

İŞTE O ŞARKININ SÖZLERİ

AK Parti'nin Kürtçe, Zazaca ve Arapça versiyonunu da hazırlattığı 'Bu Memleket Bizim' şarkısının bir bölümünde İstiklal Marşı'nın dizeleri de okunuyor. O şarkının içeriğindeki şu sözler ise öne çıkıyor:

Suyu gümüş, taşı altın
 Cennete benzer bir bakın
 Her yanı tarih ve destan
 Nasıl gurur duymaz insan
 Burası güller diyarı
Yüce gönüller toprağı
Ne kavga yakışır ne dövüş
Bize sevgi düşer bize barış
Bu sevdalar bizim
 Bu destanlar bizim
 Bu insanlar bizim, hepimizin
 Bu memleket bizim
 Bu memleket hepimizin

Akşam

Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,767 µs