En Sıcak Konular

TSK'nın ''dans eden'' tankları

9 Şubat 2014 12:15 tsi
Tankçılığın sevdirilmesi ve muharebe sahasının şövalyesi olarak nitelendirilen tankçıların, yeteneklerini sergilemesi için oluşturulan Gösteri ve Tatbikat Taburu zorlu gösterilere imza atıyor.

Tankçılığın sevdirilmesi ve muharebe sahasının şövalyesi olarak nitelendiren tankçıların, yeteneklerinin sergilenmesi için Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı bünyesinde bulunan Gösteri ve Tatbikat Taburuna bağlı tanklar, gösterileri kapsamında derin sulara giriyor, dik yamaçları geçiyor, "geçilmez" denilen engelleri aşıyor.
 
Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında Gösteri ve Tatbikat Taburu bünyesinde özel olarak seçilen, yoğun eğitimden geçen tankçılardan oluşan bölük, gösterilerinde tankların limitlerini sonuna kadar zorluyor.
 
Yaptıkları gösteri, tatbikat ve atış faaliyetleriyle Zırhlı Birlikler Okul Komutanlığında temel eğitim alan subay, astsubay ve uzman erbaşlara eğitim desteği sağlayan tabur komutanlığı, silahlı kuvvetlerde tank sınıfının seçilmesini teşvik etmeyi ve tankçılığı sevdirmeyi de amaçlıyor. Gösteri ve Tatbikat Tabur Komutanlığı, tank eğitimi gören silahlı kuvvetler personelinin yanı sıra yabancı heyetlere yaptıkları gösterilerle siyah berelilerin yeteneklerini gözler önüne seriyor.
 
Ateş, sürat, baskın ve çevikliği simgeleyen özel armalarını tanklarında ve tulumlarında taşıyan tankçılar, bölük komutanının "tank bin" komutunun ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki gelişmiş tanklarıyla benzersiz bir gösterinin adımını atıyor. Türk zırhlı birliklerinin en seçkin tankçılarından oluşan tank takımı, saatte 50 kilometre hızla gösteri yapacakları alana doğru yola çıkıyor.
 
Komutanlığın eğitim ve tatbikat alanı olan Kepiryatak bölgesinde tanklar için özel olarak hazırlanan imkan ve kabiliyet parkuru yer alıyor. Dik yamaç engelinin, dik engel geçişinin, su havuzunun, hendeklerin, beton merdivenlerin bulunduğu parkurda, tanklar yürümekte dahi güçlük çekilen yerleri hızla geçiyor. Gösterileri sırasında ilave teçhizatsız yaklaşık 1,5 metre, ilave teçhizatla 4 metre derinlikteki sulardan geçen muharebe sahasının etkin silahları tanklar, yüzde 60 meyilin olduğu arazide ise hızlarını dahi kesmiyor.
 
40-80 santimetre yükseklikteki betonlar üzerinden geçen tankların beton merdiven engeli üzerindeki sergilediği hareketler ise siyah berelilerce "tankı dans ettirmek" olarak adlandırılıyor. Bu hareketi sadece özel eğitim alan tankçılar yapabiliyor.

Bir otomobilin 50 katı ağırlığında ve 10 kat daha fazla motor gücüne sahip bu araçlara, söz konusu hareketleri yaptırmanın yoğun bir eğitim ve üstün başarıyı gerektirdiği vurgulanıyor.

aa


Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,971 µs