En Sıcak Konular

Işık: Halk yolsuzluk operasyonuna inanmıyor

9 Şubat 2014 13:56 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Halkın yarıdan fazlası en kötümser ankette bile bu işin yolsuzluk operasyonu olmadığına inanıyor. Evet, bu yolsuzluk operasyonu değil" dedi.

İzmit ilçesindeki otelde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Işık, burada yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonunun yolsuzluk perdesi altında siyaseti dizayn etme, hükümeti devirme operasyonu olduğunu vurguladı.

Operasyon nedeniyle kabine revizyonunun daha kapsamlı yapıldığına dikkati çeken Işık, "Sayın Nihat Ergün'den görevin bana tevdi edilmesinin 17 Aralık operasyonuyla uzaktan, yakından bir alakası yok. Bunu herkesin iyi bilmesi lazım. Sayın Başbakanımız bir takdir kullanmıştır ama çok iyi bildiğim birşey var k, ne yolsuzluk ne de cemaat boyutuyla Sayın Ergün'ün değiştirilmesinin ilişkisi, alakası yok. Bunu çok net söyleyeyim" diye konuştu.

Hükümetin 30 Mart'a kadar gideceği yönünde bazı açıklamalar yapıldığının hatırlatılması üzerine Işık, bu tür açıklamaları çok duyduklarını kaydederek, "25 Aralık'ta hükümetin düşmesine yönelik ciddi hazırlık yapıldığı söyleniyor, konuşuluyordu" dedi.

"Türkiye demokrasisi açısından utanç verici şeyler"

Bazı ses kayıtlarının deşifre olduğunu, "Bundan sonra bakanları, milletvekillerini biz belirleyeceğiz. Tuzluk da koysak, seçilecek. Bundan sonra güç bize geçecek. Sevdiğimiz güneydeki ülkenin bize desteği çok fazla" söylemlerine işaret eden Işık, şunları dile getirdi:

"Şimdi bunlar Türkiye demokrasisi açısından utanç verici şeyler. Sizin insanınızın çok büyük bir kısmının reaksiyon gösterdiği, feci bir olayın yaşandığı ülkeden destek alarak, hükümeti dizayn etmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken de bu kadar pervasızca hareket ediyorsunuz ama hesap edemedikleri bir şey var. O da şu, artık milletin demokratik olgunluğu, şu anda millet hele hele açık toplumda, kim ne yapıyor, kim hangi niyetle, hangi hareketin içinde bulunuyor, bunu çok net görüyor. 'Hükümeti düşüreceksiniz' diye en prestjli kamu bankalarından birini de bu operasyonun içinde haksız ve yersiz şekilde çekerseniz, bunu millete anlatma şansız yok. Bugün kamuoyu yoklamalarının tamamında halkın yarıdan fazlası en kötümser ankette bile, bu işin yolsuzluk operasyonu olmadığına inanıyor. Evet, bu yolsuzluk operasyonu değil."

"Haram yiyenin 'burnundan fitil fitil gelsin' anlayışındayız"

Işık, yolsuzluğun bütün ülkelerin öncelikli mücadele etmesi gereken konu olduğunu, yolsuzluk yapan siyasetçilerin hukukun verdiği en ağır cezalarla hesap vermesini savunduklarını aktardı.

Işık, şöyle konuştu:

"Biz haram yiyenin 'burnundan fitil fitil gelsin' anlayışındayız ama başka bir anlayışımız daha var, hiç kimse suçlu olduğu, mahkeme, yargı tarafından tescil edilmeden, toplumun içine çıkamayacak derecede suçlu ilan edilmesinin de demokratik hukuk devletinde asla olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu, demokrasinin varlığı açısından da son derece önemlidir. Yargısız infazın kimseye yapılmasını asla ve asla istemeyiz ama yani siz 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, 10,5 yılında hiç yolsuzluk yapılmamış modunda olur da son 6 ayda 'Türkiye, bir anda yolsuzluk batağına battı' derseniz, işte o zaman sizin niyetinizi sadece biz değil, bütün toplum sorgular. Bu açıdan bu söylemleri biz duyduk. 'İşte 25 Aralık'ta hükümet gidiyor.' Değerli arkadaşlar, demokrasilerde hükümeti götürme ve yerine bir başka hükümeti kurma görevi ve hakkı ve yetkisi sadece ve sadece millettedir."

aa

Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,630 µs