En Sıcak Konular

Kulisleri sallayan iddia

10 Şubat 2014 11:12 tsi
Kulisleri sallayan iddia ''Anlaşılan, Mustafa Sarıgül İstanbul büyükşehre CHP adayı olurken...''

Vatan Gazetesi yazarı Okay Gönensin, Mustafa Sarıgül İstanbul büyükşehre CHP adayı olurken, bu "garantili" ilçelerle ilgili bir anlaşma da yapmış olabileceğini yazdı:

CHP hâlleri

İstanbul'un ve İzmir'in "garanti" sayılan ilçelerinin belediye başkan adaylarının belirlenmesini CHP sona bırakmıştı. İllerin çoğundan daha büyük olan bu ilçeler için çok sayıda aday adayının adı konuşuluyordu.

İstanbul adaylarının belirlendiğine ilişkin haberler ve bazı isimler ortaya çıkarken CHP'de kavga da çıktı. Pazar akşam saatlerinde resmen açıklanmış adaylar yok, kesinleştiği bildirilen bazı aday isimleri var.

Anlaşılan, Mustafa Sarıgül İstanbul büyükşehre CHP adayı olurken, bu "garantili" ilçelerle ilgili bir anlaşma da yapılmış ve Sarıgül'ün istediği isimler aday olacak.

CHP'de bu şekilde aday belirlemesine isyan edenler "İstanbul Sarıgül'e terk edildi" diyormuş. "Garanti" görülen ilçeler için geçen isimlere bakıldığı zaman, böyle bir durum olduğunu görmemek mümkün değil.

Sarıgül, İstanbul'un dışına çıkmak, Ankara'ya ilerlemek isteyen bir siyasetçi. Daha önce Baykal'a karşı CHP Genel Başkan adayı olmuştu, sonra CHP'den ihraç edilmişti. "İktidar yürüyüşünü" İstanbul'dan başlatma iddiasında olan CHP tarafından davul zurnayla aday yapıldı ve belli sözler de verildi.

Tam oy verme anında...

CHP İstanbul'a ağırlıklı bir isim bulamadığı için Sarıgül'e teslim oldu ve onun kendi siyasi ilerlemesi yolunda değişik kesimlerle kurduğu ilişkilerden, hemşehrilik ilişkilerinden medet umma hâline gelindi.

İstanbul halkının önemli bir kesimine, büyük ve gelişmiş ilçelerde yaşayanlara CHP "bize oy vermek zorundalar" diye bakıyor.

Bu "garanti" duygusunu ve büyükşehri alma umudunu, Gezi olayları sonrasında tırmanan kutuplaşmanın beslediği belli.

30 Mart'ta yerel yöneticiler seçilecek, ama önemli bir kesim daha genel siyasi güdülerle oy kullanacak. Şu anda bu kanaate hak verdiren bir hava olduğu doğrudur. Ama şu da doğrudur: Halk kendisine bu kadar "cepte" muamelesi yapılmasından da pek hoşlanmaz.

Geleneksel CHP hâllerine pek uygun bir aday belirleme faaliyetinin kesin sonucu herhâlde birkaç gün içinde belli olur, listeler biraz eğilip bükülür. CHP hâlleri de alıştığımız gibi devam edegelir ve tam oy kullanma anında "bu şehri, bu ülkeyi yönetebilirler mi" sorusu en kuvvetli şekilde sorulur. 



Bu haber 1,006 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,879 µs