En Sıcak Konular

Bal: Tehdit ediliyorum, koruma istedim

10 Şubat 2014 16:12 tsi
AK Parti’den istifa eden Milletvekili İdris Bal, Cumhurbaşkanı Gül’ün tepkilere neden olan internet düzenlemesiyle ilgili hassas davranacağını düşündüğünü söyledi. “Seni vururuz” diye tehditler aldığını açıklayan Bal, “Ruhsatlı silahım var. Emniyet’ten ko

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında internet düzenlemesiyle ilgili değişiklikleri eleştirdi.

Ülkede herkesin "hain ve paralel yapı" ilan edilme potansiyelinin bulunduğunu savunan Bal, internet ile ilgili düzenlemenin ilgili kesimlerle istişare yapılmadan Meclise getirildiğini iddia etti.

Düzenlemeyle Telekomünikasyon İletişim Başkanı'na "yargının yerine geçme hakkı verildiğini" öne süren Bağımsız Milletvekili Bal, "Yargı kararı olmadan yasaklama getirme, kapatmaya müsaade veriyorsunuz. Bu özgürlüklerin önünü açmak mıdır yoksa kapalı toplum özlemi midir?" diye sordu.

Bağımsız Milletvekili İdris Bal, düzenlemeyle "TİB'e fişleme yetkisinin" de verildiğini savundu.

Bir soru üzerine Bal, "Sayın Cumhurbaşkanı herhalde internet düzenlemesiyle ilgili hassas davranacaktır diye ümit ediyorum. En kötü ihtimalle Anayasa Mahkemesi'nin böylesi bir düzenlemeye geçit vereceğini zannetmiyorum" dedi.

Bal, belinde silahıyla görüntülenen AK Parti Grup Başkanvekili Nuretin Canikli gibi silah taşıyıp taşımadığı yönündeki bir soru üzerine Benim korumam yok. Bana ağır ithamlar, tehditler yapılıyor. Dolayısıyla insanların silahları olabilir" diye konuştu.

Bal, toplantı sırasında üzerinde silah olup olmadığı sorusuna da "Ben taşırım çünkü benim güvenlikle alakalı sıkıntılarım var. Emniyetten koruma talebim oldu ve cevabı bekliyorum. Ciddi anlamda tehdit alıyorum. Güvenlik sorunum ortadan kalktığı zaman böyle bir ihtiyacım olmayacaktır. Daha iki gün önce üst düzeyden 'görürsek seni vururuz' diye tehdit aldım" karşılığını verdi.

"Şu anda belinizde mi?” sorusuna Bal, "İçimde ne olduğu bana kalsın. Benim ruhsatlı silahım var ama bunları alma sebebim ciddi tehditler. Almaya değil de bunu kullanma ve sergilemeye dikkat etmek lazım" dedi. 

AA



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,465 µs