En Sıcak Konular

Genel Kurul'un yerel seçim öncesi gündemi

10 Şubat 2014 18:44 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş,yarın askerlik kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmelerinin tamamlanacağı Genel Kurul'da, sonra AFAD ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı "torba teklifin" görüşüleceğini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yarın askerlik kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmelerinin tamamlanacağı Genel Kurul'da, daha sonra AFAD ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı "torba teklifin", haftaya özel yetkili mahkemeleri kaldıran teklifin, ondan sonraki hafta da demokratikleşme tasarısının görüşüleceğini kaydetti

Elitaş, makamında gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, yarın TBMM Genel Kurulu'nda, maddeleri üzerindeki görüşmeleri geçen hafta tamamlanan ancak tümü üzerindeki oylaması yapılamayan askerlik kanununda değişiklik tasarısının görüşmelerinin yapılacağını belirtti. Elitaş, daha sonra AFAD ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı "torba teklifin", haftaya özel yetkili mahkemeleri kaldıran teklifin, ondan sonraki hafta da demokratikleşme tasarısının görüşüleceğini kaydetti.

Mustafa Elitaş  HSYK teklifinin, HSYK çalışmalarının kitlenmesi durumunda, yerel seçimden önce gündeme gelebileceğini söyledi.

"İnternet yasası 10 sene önce yapılmalıydı" diyen Elitaş, yasa ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Yasa sonucunda, bir kişinin, kişilik hakları ve mahremiyetle ilgili toplumsal hayatını rencide edecek şekilde, gizli bir şekilde elde edilmiş bilgilerinin internette yayınlanmasını TİB Başkanlığı derhal durduracak, ilgili mahkemeye müracaat edip bunun yayınlanmamasını isteme hakkına sahip olacak. İnsanın hem kendisini ve çevresini hem de ailesini sıkıntıya sokmak yerine, bunun önleminin başlangıçta alındığı bir düzenleme. İnternetin hayatımıza yoğun bir şekilde girdiği dönemde, belki de daha önce düşünülmesi gereken bir düzenleme şimdi yapılmış oluyor. CHP'nin itirazlarını anlamak mümkün değil. Kişi, 'benim kişilik haklarımı zedeliyor, ben buradan büyük zarar göreceğim, ailem zarar görecek, muhataplarım zarar görecek' diye müracaat edince... Böylece kişinin, 'elimde böyle bilgi ve belge var, yayınlarım' diyerek tehdit ve şantaj yapma imkanı da ortadan kalkacak. Bence çok önemli bir düzenleme, MHP ve CHP'nin niye karşı çıktığını anlamak mümkün değil. Zamanın ruhunun verdiği bir heyecanla buna sahip çıkıyorlar."

 Mustafa Elitaş, "Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal'ın basın toplantısına silahla katılması" ile ilgili soru üzerine, "TBMM Başkanlığı'nın o milletvekilinin ifşasını ihbar kabul edip, kendisi ile ilgili değerlendirme yapması gerekir" dedi. Elitaş, TBMM İçtüzüğü'nün 161/5 maddesine göre, "TBMM'nin bina, bahçe ve arsaları içine silahlı olarak girmenin" Meclis'ten geçici çıkarma cezasını öngördüğünü kaydetti.

"AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin yaptığı bir konuşmada belinde silahla görüntülenmesinin sorulması üzerine ise Elitaş, "Nurettin bey bu konulara hassasiyet gösteren birisidir, unutmuştur" dedi.

Elitaş başka bir soru üzerine, "Anamuhalefet şu anda paralel yapı... Türkiye'de muhalefet yok. Muhalefet var, paralel yapı, paralel yapının kullandığı organlar var, o da CHP ve MHP. Tıpkı 28 Şubat'ta olduğu gibi, daha önceki dönemlerde olduğu gibi, bazıları bazılarını, sivil toplum örgütlerini kullanıyordu. Şimdi de CHP ile MHP, sivil toplum örgütü olarak kullanılıyor" diye konuştu.

AA



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs